nicușor dan
nicușor dan

Gropile din asfalt în București vor fi astupate în următoarele două luni, promite primarul general, Nicușor Dan. Imediat ce ploile se vor opri, va începe și dezinsecția și deratizarea, a mai spus edilul.

Nicușor Dan s-a adresat, miercuri, bucureștenilor în legătură cu două probleme intens semnalate în ultima vreme: parcurile neîngrijite și gropile din asfalt.

Iarba din parcuri va fi cosită în următoarele două săptămâni, problema gropilor din asfalt va fi rezolvată în următoarele două luni, iar operațiunile de dezinsecție și deratizare vor încep când se vor opri ploile.

Primarul general a precizat că prețurile fixate până acum pentru operațiunile de întreținere a parcurilor erau exagerat de mari, mult peste prețul pieței, iar acest lucru va fi remediat, relatează B1TV.

Vreau să răspund direct unei probleme care e semnalată de mulți bucureșteni: da, avem întârzieri în ceea ce privește amenajarea parcurilor, sunt gropi în București și avem întârzieri în ce înseamnă dezinsecție și deratizare.

Vreau să spun că nu e un mandat obișnuit cel pe care l-am preluat. Am preluat un mandat cu datorii curente de 3 miliarde de lei, ceea ce înseamnă metroul din Drumul Taberei, ca reper. Deci aveam obligația să plătim banii pe loc. Am încercat să eșalonăm, am avut conturi poprite, am avut investițiile oprite. Nu a fost un mandat oarecare. Pentru a ne respecta obligațiile și a arăta că suntem serioși, am fost obligați să tăiem costuri și unde am fi vrut și unde nu am fi vrut și asta a fost situația la parcuri și la străzi. Banii pe care nu i-am avut în martie îi avem acum”, a explicat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a explicat apoi că prețurile pentru cele mai mici operațiuni erau mult peste cele din piață, lucru ce nu poate fi tolerat și va fi remediat. El a dat și câteva exemple: „Un alt motiv pentru care am tăiat niște operațiuni era că ele erau total neprofitabile economic, dezechilibrate față de piață. Pe zona de parcuri, ALPAB are contract cu Compania muncipală de parcuri și vă dau exemple de prețuri: cosire mecanică a gazonului – 1 leu pe metru pătrat, când prețul pieței e 23 de bani pe metrul pătrat. Cât costă să demontezi și să montezi o șipcă ruptă dintr-o bancă? 200 de lei s-o demontezi, 200 de lei s-o montezi. Cât costă să golești un coș de gunoi? 4 lei! Deci lucrurile astea nu puteau și nu pot să funcțioenze pe mai departe în acest mod și o să vedeți o corectare a tarifelor și o să mă țin de promisiunea de închidere a companiilor și de a merge către piață și prețuri corecte”.

Reparația străzilor este prioritară, a mai spus Nicușor Dan.

Pe gropile din asfalt am alocat o sumă consistentă în bugetul votat acum câteva săptămâni. Imediat ce contractul e semnat și vremea ne permite, o să acționăm. Undeva în două luni estimez că vom fi bine cu remedierea gropilor din asfalt.

Cât despre acțiunea de dezinsecție, în precedenta ședință de Consiliu am aprobat planul de acțiune avem pregătite utilajele. Cum vremea ne permite, începem să stropim. Nu putem face asta când plouă, că e inutil”, a mai spus Dan.

Leave a comment

Lasă un răspuns