Călin Bibarț

Liberalii încearcă să vadă care personalități pot să scoată partidul de pe panta descendentă. În toată țara au fost comandate sondaje care să identifice viitorii candidați. Rezultatele la Arad au complicat calculele politice din interiorul partidului.

Liberalii stau prost la intenția de vot, dar primarul Călin Bibarț conduce în preferințele electoratului. Acestea sunt concluziile studiului sociologic comandat de PNL. Cifrele arată că actualul edil este cu 10 procente peste scorul partidului. Călin Bibarț depășește liderii locali ai social-democraților în toate variantele luate în calcul de sociologi.

Călin Bibarț iese cu procente care dau calculele peste cap

Rezultatele sunt de rău augur pentru contestatarii primarului. Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca și europarlamentarul Gheorghe Falcă nu mai pot face front comun pentru îndepărtarea lui Călin Bibarț de la conducerea filialei.

Deputatul Sergiu Bîlcea, nu poate să fie, conform sondajului o alternativă pentru ca liberalii să păstreze fotoliul de primar și în 2024. Afacerea este și mai complicată după ce PNL a pierdut unul dintre cei mai importanți primari din județ. Edilul din Nădlac, Radu Mărginean a ales să se transfere de-facto la PSD în urmă cu o săptămână.

PSD intră în febra alegerilor anul viitor

Filiala Arad a social democraților urmează să aibă la rândul său alegeri interne în 2023. PSD Arad este condusă de Mihai Fifor care speră să păstreze conducerea. El l-a numit recent pe senatorul Eusebiu Pistru în funcția de prim-vicepreședinte. Cu toate acestea, apropierea alegerilor ar putea să perturbe și activitatea micuței organizații social-democrate din județul Arad.

În sondajul intern al PNL, nici Pistru și nici Fifor nu reprezintă un contracandidat pentru actualul edil Călin Bibarț.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *