Polițiștii și agenții de penitenciare protestează luni în fața Finanțelor
Polițiștii și agenții de penitenciare protestează luni în fața Finanțelor

Polițiștii și agenții de penitenciare protestează luni în fața Ministerului Finanțelor. Slăbirea autorității oamenilor legii împotriva infractorilor este intenția clasei politice, spun polițiștii, care atrag atenția că nu au dotările necesare ca să lupte cu cei certați cu legea.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) și Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) au anunțat un protest, pentru luni în fața Ministerului Finanțelor, relatează publicația Știri pe Surse.

Polițiștii și agenții de penitenciare cer deblocarea salariilor si pensiilor, actualizarea normei de hrană și de echipare la nivelul anului 2022.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că, prin lipsa de interes a guvernanților față de structurile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, clasa politică urmărește deprofesionalizarea și slăbirea autorității oamenilor legii în fața infractorilor. Combaterea criminalității, siguranța națională, liniștea publică și protecția cetățeanului nu se pot realiza cu un polițist lipsit de dotări tehnice, fără acces la pregătire profesională eficientă, epuizat de sute de ore suplimentare și fără sprijin real din partea factorilor de conducere.

Sindicaliștii sunt de părere că, în România, nu se poate vorbi de stat de drept, atâta timp cât angajații din poliție și din penitenciare nu sunt plătiți în mod corespunzător și nu sunt instruiți să aplice legi eficiente în combaterea criminalității. Pe termen mediu și lung, cetățeanul va deconta aceste lipsuri, iar infractorii vor profita din ce și ce mai mult, arată aceștia.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *