Prelungirea Ghencea – s-au terminat exproprierile, au început demolările !
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că u început primele demolări necesare pentru supralărgirea “Prelungirea Ghencea”.
„Am fost astăzi pe acest șantier și am explicat locuitorilor din zonă toți pașii legali pe care Primăria Capitalei îi face pentru finalizarea acestei lucrări foarte importante pentru fluidizarea traficului din zonă”, a spus Nicușor Dan.
Exproprierile afectează 550 de imobile sau terenuri. Dintre acestea, 42 au fost expropriate în anul 2019 și alte două în anul 2020. În prezent, sunt în curs de expropriere 438 de imobile.
Din cele 44 de persoane expropriate anterior anului 2022, 27 au încasat deja banii pentru despăgubire. Pentru restul imobilelor nu au fost depuse cereri de plată a despăgubirilor sau nu a fost făcută dovada dreptului de proprietate.
„Primăria a consemnat banii pentru toate imobilele din Prelungirea Ghencea, ceea ce înseamnă că este proprietar. Dorim să terminăm demolările până la sfârșitul anului. Din tot ce a rămas de demolat suntem cam la 15 % în momentul ăsta.
Punem în aplicare Legea 255, legea exproprierilor, care ne obligă să consemnăm proprietarilor banii care rezultă din grila notarială. Dacă proprietarii consideră că proprietatea lor valorează mai mult, au dreptul să ia banii și să se ducă în instanță să ceară diferența.
Referitor la imobilele locuite, (este vorba despre 4 imobile) doresc să asigur aceste familii că nu vor fi evacuate până nu vom găsi o soluție locativă alternativă”, a transmis primarul Capitalei.

Ce se întâmplă cu celelalte două tronsoane ale proiectului din Prelungirea Ghencea

În cazul primului tronson – Terminal Tramvai 41 – Strada Brașov – au fost emise toate documentațiile necesare, s-au făcut defrișări, decopertări etc.
Tronsonul II (cuprins între intersecția cu Strada Brașov și strada Râul Doamnei) este  aproape finalizat.
„În prezent, pe sensul de mers de la str. Brașov către str. Râul Doamnei, se asfaltează partea carosabilă și pistele de biciclete, iar săptămâna viitoare vor fi demarate lucrările de execuție a trotuarelor. În cel mai scurt timp, vor fi finalizate lucrările la sistemul de canalizare și la instalațiile de alimentare cu apă potabilă”, a precizat Dan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *