Administrația de diamant a semnat pentru intrarea în legalitate a imobilului de lux care a ars, aseară.
Vorbele îi aparțin primarului sectorului 1, Clotilde Armand. Ea a scris despre „vinovații pentru incendiul din Șoseaua Nordului și corupția din departamentele de urbanism”.
Primarul spune că a verificat documentațiile de urbanism emise în cazul construcției fostului hotel Persepolis. Este imobilul din Cartierul Francez, transformat în prezent în bloc de locuințe, care a fost cuprins aseară de flăcări.
„Am constatat o serie de ilegalități în aceste acte oficiale și arată, încă o dată, sistemul corupt care a guvernat Primăria Sectorului 1 în timpul fostelor administrații. (…) Voi sesiza Parchetul pentru ca toți care au permis intrarea în legalitate a acestei construcții. (…) Au încălcat norme esențiale ale legislației de urbanism”, a precizat Armand.
Primarul sectorlui 1 spune că „demolarea construcțiilor ilegale din acest caz a fost trenată în instanță până când administrația de diamant a semnat pentru intrare în legalitate.”
Ea acuză fosta administrație că ar fi fost „mână în mînă cu dezvoltatorii imobiliari”.
„Am avut dreptate atunci când, la începutul mandatului, am făcut o amplă reorganizare a primăriei. (…) Fostul arhitect șef înlocuit din funcție de mine, fostul primar, fosta viceprimăriță PSD au semnat aceste acte. (…) Vor răspunde în fața justiției pentru ceea ce au făcut”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.
Primarul sectorului 1 a făcut și o precizare cu privire la hidranții care nu au funcționat. Astfel, la dosar există un aviz de securitate la incendiu, emis pe 9 septembrie 2019. Acesta aprobă documentația tehnică elaborată pentru construcția/amenajarea/ instalația aferentă construcției (S+P+4E+M). Expertul care a întocmit documentația a arătat că există hidranți exteriori în vecinătate și că există un risc mic de incendiu.

Istoricul imobilului de pe Șoseaua Nordului

• 7 iunie 2012: Poliția Locală Sector 1 a constatat că societatea Persepolis Development ridicase două etaje ale imobilului (etajele 3 și 4) fără autorizație de construcție, stadiul lucrărilor fiind de 100% finalizate! Regimul de înălțime prevăzut de PUG pentru această zonă unde este amplasat imobilul era de maxim P+2. Poliția Locală Sector 1 a cerut judecătorilor să oblige firma să desființeze construcțiile realizate nelegal.
• 26 iunie 2013: Judecătoria Sectorului 1 a admis cererea și a obligat societatea să demoleze construcțiile efectuate fără autorizație de construire. Cu recurs.
• 28 septembrie 2017- Fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a eliberat Certificatul de Urbanism 1650/142/M/31748 pentru obținere a autorizației de construire pentru intrarea în legalitate.
• 1 februarie 2019: Tribunalul București a respins recursul și a menținut decizia de demolare. Cu apel.
• 23 octombrie 2019: Fostul viceprimar al Sectorului 1, Daniela Popa, a semnat autorizația de construire 528/31/V/16739 pentru intrarea în legalitate pentru imobil cu S+P+4E+M (5r).
• 8 noiembrie 2019, ora 08.00: Persepolis Development a început execuția lucrărilor.
• 9 noiembrie 2019, ora 10.00: Persepolis Development a încheiat execuția lucrărilor.
• 20 septembrie 2020: Curtea de Apel București a schimbat total sentința și a respins cererea de demolare, după ce a constatat că tot ce s-a construit nelegal a fost autorizat de Primăria Sectorului 1 prin emiterea autorizației de construire.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *