Premierul Marcel Ciolacu a amenințat cu demisia dacă PNL nu susține pachetul de măsuri fiscale. Ciolacu a declarat că nu acceptă ipocrizia și că nu va căuta vinovați, ci soluții împreună. De asemenea, a spus că este posibil să piardă niște voturi, dar că este dispus să facă acest lucru pentru binele României- cel puțin așa zice liderul PSD.

Nu voi accepta ipocrizia. Nu caut vinovați, căutăm soluții împreună, mi le asum fără nicio problemă. Trebuie să înțeleagă și cei care au avut aceste facilități că statul atunci și-a permis și acum nu își mai permite (…) și ce putem pierde. Eu nu vin cu taxe noi, nu voi veni cu nicio taxă nouă. În schimb, cu echitate fiscală voi veni. Mediul de afaceri trebuie să fie unul corect, concurențial”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de B1TV.

Ciolacu a vorbit și despre poziția partenerilor de la PNL, spunând că este ferm convins că aceștia înțeleg cât de importantă este stabilitatea politică. El a adăugat că România nu intră în recesiune, dar că are un moment de depășit în ceea ce privește asumarea deficitului.

Întrebat despre poziția PNL, Ciolacu a spus că este dispus să demisioneze din funcție dacă pachetul de măsuri fiscale nu este susținut. El a adăugat că PNL ar trebui să se gândească de două ori când atacă pe cineva din PSD, deoarece acest lucru nu le aduce niciun vot în plus.

Nu își asumă? Eu mi-am pus mandatul pe masă și să revină ei să conducă singuri. Pot să vină cu USR, că au mai condus vreo doi ani și jumătate și au adus țara unde au adus-o (…). Nu le aduce niciun vot în plus, cum nici PSD-ului nu îi aduce niciun vot în plus când vorbesc despre PNL de rău – nici PNL-ului nu îi aduce niciun vot în plus când vorbește de PSD. Unii sunt de stânga, unii sunt de dreapta (…). Ar trebui să se gândească de două ori când atacă pe cineva din PSD”, a continuat Marcel Ciolacu, întrebat din nou despre poziția PNL.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu au fost făcute în contextul discuțiilor despre pachetul de măsuri fiscale. PNL a criticat pachetul, spunând că este o povară suplimentară pentru contribuabili. PSD a spus că pachetul este necesar pentru a reduce deficitul bugetar.

Marcel Ciolacu:

E posibil să pierd niște voturi, îmi asum aceste lucruri, le voi explica și în partid (…), dar acasă când mă duc și mă uit în oglindă, știu că am făcut ceea ce era corect pentru România, țară în care copilul meu va crește”.

Eu vă spun că și domnul președinte Nicolae Ciucă, și sunt ferm convins că – și la PSD mai sunt oameni care mai comentează – marea majoritate înțeleg cât de importantă este stabilitatea politică și cât de important e să depășim acest moment, care nu este catastrofal. Noi avem creștere economică și vom avea creștere economică. România nu intră în recesiune, dar are un moment de depășit în ceea ce privește asumarea deficitului. Sunt ferm convins că îl vom depăși”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *