Vladimir Putin îi va preda puterea câteva zile lui Nikolai Patruşev fost şef al Serviciului de Securitate al Rusiei (FSB), continuatorul KGB-ului. Putin ar urma să fie operat de cancer, a afirmat o sursă de la Kremlin, citată de publicaţia britanică Daily Mail.

Putin îl va numi așadar în locul său pe Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului rus de Securitate și fost șef al FSB. El ar urma să coordoneze atacurile în Ucraina cât timp Putin va fi operat.

Patrușev are 70 de ani şi este considerat un arhitect cheie al strategiei de război și omul care l-a convins pe Putin că neonaziștii au pătruns în aparatul de stat al Ucrainei.

Încă nu se ştie când va ajunge preşedintele rus  Putin pe masa de operaţie, dar e puţin probabil să fie înainte de 9 mai când a anunţat că va avea loc o mare paradă militară în Piaţa Roşie.

Forțele rusești creează condițiile pentru a instaura un control permanent asupra zonelor din sudul Ucrainei pe care le ocupă în prezent, fie ca „republici populare” formal independente, fie prin anexarea lor la Rusia, se spune în ultima evaluare a Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Aceste măsuri, care nu sunt necesare sau normale în administrațiile militare de ocupație, indică faptul că președintele rus Vladimir Putin intenționează probabil să păstreze controlul asupra acestor zone și că ambițiile sale nu se limitează la Donbas.

Surse occidentale și ucrainene au afirmat că președintele rus Vladimir Putin ar putea anunța o „mobilizare generală” a armatei ruse pe 9 mai. Ministrul britanic al apărării Ben Wallace a afirmat că Putin ar putea face acest anunț, deși Wallace a admis că aceasta este o opinie personală și nu se bazează pe informații.

Consilierul prezidențial ucrainean Mihail Podolyak a intensificat afirmațiile lui Wallace și a declarat că o mobilizare generală pe 9 mai ar fi în concordanță cu imperativele economice cu care se confruntă Rusia ca urmare a invaziei Ucrainei.

Sursă foto: Kremlin.ru

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *