Preşedinta Tanzaniei a șocat cu o declarație profund umilitoare care viza, culmea, chiar pe tinerele de la ea din țară. Samia Suluhu Hassan a spus că jucătoarele echipei naţionale de fotbal au „sânii mici” şi sunt prea „urâte” pentru a se putea mărita, provocând un val de critici pe plan local.

Președinta Tanzaniei se declara îngrijorată nu de performanțele sportive ale jucătoarelor, ci de faptul că acesta nu și-ar fi putu găsi…un soț, relatează BBC și Digi24.

„Dacă le-am aduce aici şi le-am alinia, despre unele din ele, care au şi sânii mici, ai putea crede că sunt bărbaţi, nu femei”, a spus președinta Tanzaniei. Samia Hassan a mai adăugat că pentru unele jucătoare „la cum arată, căsătoria e doar un vis”.

Declaraţia a fost făcută cu ocazia unei întâlniri pe care preşedinta Tanzaniei a avut-o cu membrii echipei de tineret de fotbal masculin.

Comentariul făcut de preşedinta Suluhu Samia referitor la fotbaliste reprezintă o umilire la adresa tuturor femeilor”, a declarat Cahterine Ruge, fostă membră a Parlamentului tanzanian şi actuala şefă a organizaţiei de femei a principalului partid de opoziţie.

În vârstă de 61 de ani, Samia Hassan este prima femeie din Tanzania ajunsă şef de stat în această ţară. Ea a devenit preşedinta ţării în luna martie, după ce l-a înlocuit pe fostul preşedinte, John Magufuli, coronasceptic declarat care a murit oficial de insuficienţă cardiacă, deşi fusese internat în stare gravă cu COVID-19.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.