Vaccinul Pfizer a primit aprobare definitivă pentru administrare
Vaccinul Pfizer a primit aprobare definitivă pentru administrare

Vaccinul Pfizer a primit aprobare definitivă pentru administrare la persoanele peste 16+ ani, în SUA. Decizia vine după ce timp de mai bine de opt luni, acesta a fost utilizat, la fel ca și alte seruri anti-covid, pe baza unor autorizații de urgență eliberare de autoritățile sanitare din SUA, respectiv Uniunea Europeană. Autorizarea definitivă aduce însă un element extrem de importat din punct de vedere juridic.

Dacă până acuma, serul Pfizer era considerat experimental iar producătorul negociase cu guvernele imunitatea juridică la acuzațiile cu privire la eventualele efecte secundare, acum o dată ce autorizația de utilizare a devenit definitivă, se va supune regulilor, ca oricare alt medicament ori vaccin, arată specialiștii americani.

Vaccinul Pfizer a primit aprobare definitivă. FDA a aprobat vaccinul Pfizer-BioNtech cu două doze pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 16 ani și peste. Oficialii din domeniul sănătății publice speră că acțiunea va convinge mai mulți nevaccinați, scrie Reuters, preluat de B1TV.

„În timp ce milioane de oameni au primit deja în condiții de siguranță vaccinuri COVID-19, recunoaștem că, pentru unii, aprobarea de către FDA a unui vaccin ar putea acum insufla încredere suplimentară pentru a se vaccina”, a declarat Janet Woodcock, comisarul interimar al FDA.

Oficialii americani din domeniul sănătății se așteaptă, de asemenea, că aprobarea completă va determina mai multe guverne de stat și locale, precum și angajatori privați, să încurajeze campaniile de vaccinare.

Acțiunile Pfizer au crescut cu aproximativ 5%, iar acțiunile BioNTech au crescut cu peste 9%.

FDA a acordat autorizația de utilizare de urgență a vaccinului pentru persoanele cu vârsta de 16 ani și peste în decembrie – făcându-l primul vaccin care obține un astfel de sprijin – și mai târziu a acordat ulterior autorizație de utilizare de urgență pentru persoanele cu vârsta de 12 ani și peste în luna mai. Noua autorizație nu oferă aprobarea finală pentru cei cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul