accident pasaj unirii 323x575 1

Antena 3 CNN a prezentat mărturia șoferului grec al autocarului implicat în accidentul de la Pasajul Unirii.

Bărbatul a explicat, pentru presa elenă, că nu exista niciun semn care să-i interzică trecerea prin pasaj și că după impact a crezut că niciun pasager nu a scăpat cu viață.

Bărbatul a mai adăugat că, dacă limitatorul de înălțime de la pasaj nu ar fi fost atât de greu, tragedia nu ar fi avut loc.

Între timp, băiatul și soția grecului mort în accident au venit la INML pentru a recunoaște cadavrul.

”Din păcate, am luat decizia să mă îndrept spre tunel. Nu era niciun semn că ar fi fost interzis. Era momentul rău. A fost ca și cum un tren ne-a lovit. Totul s-a întâmplat într-o secundă. După impact, nu credeam că cineva va scăpa cu viață.

Am auzit strigăte și plâns peste tot! Am fost șocat și incapabil să reacționez! Din păcate, eu eram la volan. Putea fi altcineva.

Dacă bara de metal nu ar fi fost atât de grea, nu am fi fost răniți, am fi fost în viață și acum ne-am fi plimbat prin București.

Sunt gata să apar în Justiție, ori de câte ori mă cheamă! Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat! Nimeni nu ar fi putut evita!”, a spus șoferul pentru presa elenă.

Potrivit avocatului șoferului, aplicaţia GPS pe care o folosea i-a indicat două rute de urmat în zona pasajului, dar a avut doar o fracțiune de secundă să ia decizia şi a ales să meargă pe dedesubt.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *