Liderii țărilor care fac parte din Comunitatea Statelor Independente (CSI) participă în aceste zile la Sankt Petersburg la un summit informal organizat de președintele rus Vladimir Putin. Acesta și-a invitat aliații la ultima discuție din acest an, unul care a fost scena a numeroase tensiuni geopolitice, inclusiv între membri CSI.

Presedintele rus Vladimir Putin a organizat, luni, o petrecere cu ceai, iar marți s-a plimbat împreună cu invitații săi prin muzeul din Sankt Petersburg.Totodată, Putin l-a invitat pe Lukașenko la micul dejun în această dimineață pentru a discuta despre „relațiile bilaterale” și alte chestiuni importante, a informat agenția Belta.

Dictatorul din Belarus a declarat că el și omologul său rus Vladimir Putin au pus „multe puncte pe i” în relațiile dintre cele două țări în cadrul discuțiilor avute. „Ieri, am convenit în sfârșit asupra mai multor probleme, discuții pe care guvernele noastre le vor finaliza. Prin urmare, vă mulțumesc”, a spus președintele Belarusului în cadrul întâlnirii de marți. „Mulțumesc, Vladimir Vladimirovici pentru invitația de a vizita Centrul de Formare a Cosmonauților și Sankt Petersburg. Ei bine, dacă cineva, ai spus pe bună dreptate, crede că bem doar ceai, atunci trebuie să spun că ieri nu doar la discuțiile la ceai, dar și seara târziu, întorcându-ne acasă, am discutat o mulțime de probleme. Și uneori este nevoie de ani pentru unele state – tu și cu mine punem multe puncte pe „i” seara”, a mai spus Lukașenko, citat de Digi 24.

„Deși păstrăm legătura tot timpul, unele probleme apar din când în când, așa că trebuie să ne ocupăm de ele și să luăm deciziile necesare pentru a le aborda într-un mod mai eficient”, a spus și Putin despre întâlnirea avută cu Lukașenko. La summitul Comunităţii Statelor Independente (CSI), care se desfăşoară la Sankt Petersburg, participă liderii belarus, kazah, armean, azer, tadjik, uzbec, kîrgîz şi turkmen.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *