Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare
Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare

Judecătorii de la Curtea de Apel din Atena au decis, vineri, ca Sorin Oprescu să rămână în arest până la pronunțarea unei decizii privind extrădarea.

La ieşirea din sala de judecată, Sorin Oprescu a spus că este bine şi încă zece zile aşteaptă răspunsul instanţei, scrie Antena 3.

– Încă zece zile, aştept un răspuns.

– Faceţi apel sau cum e?

-Am făcut..

– Ce le-aţi spus judecătorilor?

– Adevărul.

– Cum vă simţiţi? Sunteţi bine?

– Sunt bine. deocamdată..”, a declarat Oprescu.

Avocații lui au depus deja contestație față de decizia de vineri. Contestația se va judeca peste 10 zile.

Condamnat la 10 ani de închisoare și dat în urmărire internațională, Sorin Oprescu a fost reținut în Atena, în 17 mai, în timp ce ar fi încercat să plece spre o insulă din Marea Egee. Potrivit presei elene, Oprescu locuia într-o zonă exclusivistă, însă nu intenționa să rămână în capitala Greciei. Pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare.

Oprescu ar fi fost prins în regiunea Glyfada, o regiune bogată din sudul Atenei, unde ar locui cei mai bogați oameni din Grecia, motiv pentru care este o zonă atent monitorizată.

„Oprescu avea de mai mult timp cont bancar fiscal și conturi bancare personale în Atena. Asta nu se obține ușor, ca să ai cont fiscal bancar la stat înseamnă că deja ai cont bancar la una sau mai multe bănci care virează banii. Nu doar mergi acolo, trebuie să și virezi banii respectivi, pentru o perioadă de cel puțin șase luni. Având cont bancar putea fi foarte ușor prins. De fapt, așa s-a și dat de gol. În cont îi fuseseră virați bani în urmă cu câteva zile, iar el a mers să ridice bani de la bancă.

Interpol a avut informații despre tranzacțiile financiare și le-a urmărit. În preajma vilei unde stătea sunt trei bănci. Casa îi era monitorizată de polițiști în civil, l-au înconjurat și nu avea cum să opună rezistență. Nici nu a opus”, a dezvăluit într-o intervenție în direct la Digi24, medicul Nikos Koudounis.

Sorin Oprescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru corupție de către Curtea de Apel București. El era acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *