Florin Cîțu a anunțat, miercuri, la finalul ședinței Executivului că Partidul Național Liberal și Guvernul vor susține plafonarea prețurilor la energie.

„Plafonarea prețurilor la energie în România va fi o decizie luată în prima ședință de Guvern, după ce se va rezolva criza. Vom susține plafonarea prețurilor la energie la prețurile pe care le vedem acum.Avertizez toate companiile care vor să profite de acest anunț în perioada următoare să nu se chinuie, pentru că vom plafona la prețurile actuale”, a spus Florin Cîțu.

Actualul Guvern condus de Florin Cîțu, fiind unul interimar, nu poate emite acte normative pentru luarea unor decizii.

Prețurile la gaze și la energia electrică au înregistrat creșteri importante în ultima perioadă, ceea ce a determinat multe state europene să ia măsuri pentru a susține plata facturilor de către cetățeni. Printre măsurile luate se numără și plafonarea temporară a prețurilor.

În urmă cu o lună, Florin Cîțu excludea posibilitatea îngheţării preţurilor la energie, respingând astfel propunerea venită din partea Partidului Social Democrat. El a declarat atunci că Executivul va lua măsuri pentru ca majorările de preţuri la energie electrică şi gaze să nu afecteze foarte tare populaţia, scrie Digi 24.

Prim-vicepreşedintele PNL, Lucian Bode, susține că liberalii sunt determinaţi să meargă la consultările de la Palatul Cotroceni, care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, cu propunerea ca Florin Cîţu să fie din nou premier.

“Vom merge la Cotroceni, aşa cum a anunţat preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, la consultări. PNL are o decizie foarte clară: Biroul Executiv propune Biroului Naţional ca preşedintele PNL, Florin Cîţu, să fie propunerea noastră de prim-ministru şi nu avem alte variante pe care unii le lansează. Suntem determinaţi să mergem cu această propunere la Cotroceni”, a declarat Lucian Bode vizavi de Florin Cîțu, marți seara,la Antena 3.

Totodată, el a susţinut că este anormal ca partidele care au votat moţiunea de cenzură să nu vină cu o soluţie.

“Am asistat la o demolare a Guvernului, la dărmarea Guvernului de către o coaliţie PSD – AUR susţinută de USR fără a veni cu nimic în schimb, fără a propune nicio soluţie care să fie absolut sustenabilă”, a spus Lucian Bode.

Leave a comment

Lasă un răspuns