Ludovic Orban susține că soluționarea crizei guvernamentale este o urgență care trebuie „să aibă loc imediat, nu peste o săptămână, două sau trei”. Reacția fostului președinte al PNL vine după ce Klaus Iohannis a anunțat convocarea partidelor săptămâna viitoare.

„Soluționarea crizei politice și guvernamentale este o urgență națională și trebuia să aibă loc imediat, nu peste o săptămână, două sau trei. Ieșirea din acest impas politic este o chestiune care ține exclusiv de voință și bună-credință, nu de presupuse exerciții de reflecție și penitențe din partea partidelor”, susține Ludovic Oban.

În opinia lui, soluția este clară, simplă: „refacerea coaliției de guvernare în jurul Partidului Național Liberal, împreună cu USR-PLUS, UDMR și grupul minorităților naționale”, spune Ludovic Orban.

„Totodată, este chiar cel mai prost moment pentru a face experimente politice cu cineva care să învețe acum să conducă un Guvern. Alternativa, în actuala ecuație și configurație parlamentară, este ca PNL să ajungă în Opoziție, ceea ce se va întâmpla într-un orizont de timp nu foarte îndepărtat, dacă în acest moment apelează la susținerea parlamentară a PSD. Este aritmetică parlamentară simplă pentru oricine este lucid și evaluează obiectiv un astfel de scenariu”, mai spune Ludovic Orban.

Luodivc Orban îi îndeamnă pe toți actorii politici și instituționali să dea dovadă de maturitate și responsabilitate în deciziile care vor urma pentru că acestea vor afecta pe termen lung atât viitorul României, cât și viitorul Partidului Național Liberal.

Un număr de 41 de deputați și senatori PNL îl susțin pe Ludovic Orban ca „cea mai potrivită persoană, capabilă să negocieze refacerea coaliției de guvernare și să conducă Guvernul în calitate de prim-ministru”. Solicitarea vine în urma căderii Cabinetului Cîțu prin adoptarea moțiunii de cenzură de către Parlament.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că va convoca partidele la consultări abia săptămâna viitoare, pentru a le da timp să se întrunească și să găsească „abordări mature”. Dacă partidele nu se înțeleg, acest guvern interimar va rămâne în funcție până când se găsește o soluție”, a declarat șeful statului, miercuri, înainte de participarea la summitul UE-Balcanii de Vest din Slovenia.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns