Producătorii de armament au fost chemați să le testeze în Ucraina
Producătorii de armament au fost chemați să le testeze în Ucraina

Producătorii de armament au fost chemați să le testeze în Ucraina, în condiții reale, în bătăliile duse împotriva rușilor. Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, spune că Ucraina a devenit un poligon de testare.

Reznikov a transmis că Ucraina este interesată de testarea sistemelor de arme moderne pe câmpul de luptă, și cu această ocazie invită producătorii să-și încerce echipamentele noi.

„Acum, Ucraina este, de fapt, un poligon de testare. Multe arme sunt testate în condiții reale de luptă împotriva armatei ruse” a declarat ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov în cadrul unei discuții organizate de Consiliul Atlantic, relatează Reuters, citată de B1TV.

Kievul invită marii producători de armament să-şi testeze noile arme în Ucraina „Aceştia au sisteme de război electronic și comunicații, apărare aeriană, rachete de croazieră și rachete balistice, precum și alte echipamente” – a mai subliniat ministrul.

Conform ministrului ucrainean al apărării, Ucraina împărtășește toate datele și experiența cu partenerii săi. Oficialul a mai specificat că Forțele Armate ale Ucrainei sunt interesate să testeze sisteme de luptă moderne în conflictul cu armata rusă.

De asemenea, Oleksi Reznikov consideră că pentru partenerii din Polonia, SUA, Franța, Germania sau Turcia, acest fapt reprezintă este o șansă bună de a-și testa echipamentele.

Ucrainenii vor sisteme antirachetă moderne

Rusia a obținut succese în Donbas, dar liderul de la Kremlin nu a făcut niciun anunț cu privire la sfârșitul războiului. Ucraina este nevoită să caute soluții pentru a înlătura forța aeriană a Rusiei. Analiștii susțin că acest lucru poate fi posibil odată cu trimiterea sistemului avansat de apărare antirachetă NASAMS către Kiev de Statele Unite.

NASAMS este sistemul avansat de rachete sol-aer norvegian produs de Kongsberg. Sistemul este „primul operațional de apărare aeriană de la sol cu ​​rază scurtă și medie de acțiune centrat pe rețea”.

Acoperirea sporită de raza de acțiune și altitudine oferită de GhostEye MR extinde capacitatea NASAMS de a detecta, urmări și identifica avioanele inamice, sistemele de aeronave fără pilot și amenințările cu rachete de croazieră. Gama extinsă a acestui nou senzor maximizează, de asemenea, capacitățile familiei de efectori folosiți de NASAMS”, a explicat un comunicat de presă de la Raytheon.

Președintele Volodimir Zelenski al Ucrainei a cerut liderilor G7 să furnizeze țării sale sisteme de apărare antiaeriene mai moderne pentru a ajuta la protejarea împotriva atacurilor zilnice cu rachete ale Rusiei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *