gheorghe mărmureanu
gheorghe mărmureanu

Profesorul Gheorghe Mărmureanu, personalitate marcantă în tabloul cercetării românești din domeniul seismologiei, a comentat cutremurele produse în ultima perioadă şi a realizat predicții despre un seism cu magnitudinea peste 7 cu efecte puternice care ar putea lovi România în viitorul apropiat.

De la începutul anului 2022 în România au avut loc 11 cutremure, cel mai puternic înregistrându-se ieri, 16 ianuarie la ora 15:43:12 (ora României), s-a produs în zona seismică Vrancea un cutremur mediu cu magnitudinea 4.5, la adâncimea de 145.813 kilometri.

Întrebat dacă în perioada următoare ne-am putea aștepta şi la alte replici cu magnitudine mai mare, prof. dr. ing. Gheorghe Mărmureanu, personalitate marcantă în tabloul cercetării românești din domeniul seismologiei, a spus:

„Eu am spus că viitorul mare cutremur este în jur de 2040, adică un cutremur cu magnitudinea de peste 7 şi ceva. Din punctul meu de vedere nu se pune problema unui cutremur catastrofal până la această dată”, a spus prof. dr. ing. Gheorghe Mărmureanu la Antena 3.

„Va fi un cutremur cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice”

„Va fi un cutremur cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală”, a spus astăzi prof. dr. ing. Gheorghe Mărmureanu pentru DCnews.ro

„Am scris numeroase cărți pe această temă, acolo am arătat în detaliu. De exemplu, a fost un cutremur în 1802, cel mai mare ca anvergură, dar nu a murit nimeni. S-a simțit de la Moscova până la Cairo. Este adevărat că au căzut foarte multe biserici și clădiri. Și, din aceste motive, vă spun că lucrurile sunt foarte relative”, a concluzionat profesorul Mărmureanu.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *