Programul de guvernare al PSD va fi gata într-o lună de zile spune Ciolacu
Programul de guvernare al PSD va fi gata într-o lună de zile spune Ciolacu

Programul de guvernare al PSD va fi gata într-o lună de zile, a promis liderul Marcel Ciolacu, referindu-se la momentul când va avea loc rotativa guvernamentală. Programul de guvernare PSD va fi însă negociat cu partenerii din coaliție, pentru a fi gata în timp util la transferul puterii dinspre PNL către PSD, prevăzut a avea loc în luna mai.

Noi, în acest moment, urmează să venim într-o lună de zile cu un nou program de guvernare, pentru că e un nou guvern, iar apoi urmează să îl negociem în coaliție. Apoi să-l discutăm în spațiul public. Pe urmă, lucrurile vor veni de la sine”, a declarat Ciolacu duminică seară, într-o emisiune preluată de B1TV.

Ciolacu spune că mare parte din miniștri se vor regăsi și în noul guvern, după o analiză.

Când premierul Ciucă își va demisia, pentru că această rocadă va fi realizată prin demisia premierului, automat demisionează tot guvernul. Urmează apoi desemnarea viitorului guvern. Eu cred că mulți miniștri se vor regăsi în noul guvern. Va fi o analiză făcută de primul ministru, vom face și noi o analiză a eficienței guvernamentale și vom avea această discuție în coaliție. Cred că fiecare dintre partide va veni cu niște modificări”, a mai spus Ciolacu.

Acesta a precizat că acordul politic prevede schimbări la Finanțe, Justiție, Fonduri Europene și Transporturi:

Sunt ministerele de Finanțe, Justiției, Fondurilor Europene și Transporturilor. Suntem în această discuție. Există întotdeauna o marjă de negocieri politice”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD spune că s-au remarcat în actualul guvern doi miniștri, unul PNL și altul PSD.

Doi miniștri care s-au remarcat. Marcel Boloș a făcut într-o perioadă scurtă minuni și Sorin Grindeanu, care a semnat contracte, cât nu s-au semnat în ultimii 10 ani. O eficiență guvernamentală clară, amândoi lăudați de instituțiile europene”, a mai declarat Ciolacu.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *