cio

După participarea la evenimentele de la Iași, dedicate celebrării Unirii Principatelor Române, cei doi lideri ai coaliției de guvernare, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au mers la Focșani.

„Ne aflăm într-un moment de răscruce. Avem nevoie de viziune, curaj și determinare pentru a ne îndeplini obiectivele naționale”, a transmis în mesajul său premierul Nicolae Ciucă. „Dacă vrem să reușim ca națiune trebuie să învățăm de la părinții fondatori ai națiunii române cum să ne comportăm ca un singur popor unit în jurul unor valori și a unor obiective comune. Tot ce a făurit bun România modernă a făurit atunci cânt poporul și elitele politice, economice și culturale au acționat împreună pentru îndeplinirea unui obiectiv major național”, a declarat Ciucă. „Nu poți să construiești nimic prin ură și critică nejustificată. Nu poți să construiești destinul unei țări prin dezbinare. În marile momente istorice trebuie să prevaleze unitatea de voință, nu dorința de dezbinare”, a spus premierul.

La rândul său, președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a referit la momentul de la Iași, când cei doi au fost huiduiți. „Sper din tot sufletul ca împreună să transmitem acasă fiecare ce reprezintă această Zi Naţională, să nu fim nevoiţi acasă să le răspundem copiilor noştri, nepoţilor noştri, fraţilor şi surorilor mai mici de ce a fost nevoie să huiduim într-o astfel de zi şi sper că un răspuns fiindcă aşa ni s-a cerut de la partid să fie uitat în viitorul României şi să înţelegem rostul şi privilegiul pe care îl avem de a fi astăzi în piaţă cu toţi”, a spus Ciolacu. Președintele PSD şi-a început discursul de la Focşani, de la manifestările prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române cu un citat din Petre Ţuţea.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *