George Simion și susținătorii AUR au blocat o benzinărie din Ploiești, într-o acțiune de boicot a companiei austriece prezente la noi. Liderul ultranaționaliștilor pare să fi făcut confuzie în mesajul său, adresat Piteștiului și apoi Ploieștiului.

Liderul AUR, împreună cu mai mulți susținători, au mers și au blocat activitatea la sucursala din Ploiești a OMV.

„Dați mai departe live-ul! Benzinaria OMV din republica Pitești!… Ploiești! Iertați-mă, Ploiești!”, a spus Simion în timpul unui live pe Facebook, potrivit B1TV.

Confuzia lui George Simion pare să fi fost produsă și pe bannerul cu care acesta a venit la benzinăria din Ploiești. Pe acesta scria „Dictatu de la Pitești… vrem Petromul-ul înapoi”.

După ce s-au adunat aproximativ 30 de simpatizanți în zona pompelor, George Simion și cei care i s-au alăturat au dat năvală și în interiorul benzinăriei. Pe tot parcursul filmării, care a durat 45 de minute, protestul s-a desfășurat liber în benzinărie, fără intervenția jandarmilor sau a polițiștilor.

Acțiunea vine în contextul în care Austria s-a împotrivit intrării României în Schengen, iar compania care deține și Petrom este una austriacă.

AUR a îndemnat la boicot după ce României i s-a refuzat accesul în Schengen, deși formațiunea e una fățiș anti-UE.

Îndemnurile la boicot sunt respinse de unii specialiști, care consideră că alte companii străine se vor feri să mai investească în economia românească dacă știu că vor avea de suferit în urma unor decizii ale guvernelor din țările lor. În plus, boicotul va afecta populația locală, căci angajații sucursalelor din România ale firmelor austriece sunt români care, probabil, vor rămâne fără locuri de muncă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *