Angajații din administrațiile fiscale din România au organizat joi proteste
Angajații din administrațiile fiscale din România au organizat joi proteste

Angajații din administrațiile fiscale din România au organizat joi proteste spontane în mai multe județe, nemulțumiți de măsurile propuse pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

Conform Blocului Național Sindical (BNS), proteste ale angajaților de la Fisc au avut loc în Dolj, Bacău, Alba și Baia-Mare.

Angajații sunt nemulțumiți de faptul că măsurile propuse de Guvern ar putea duce la concedieri în masă în sistem.

Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală ”Solidaritatea” a fost invitată la discuții cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, vineri, 24 august, începând cu ora 16:00, transmite B1TV.

Potrivit BNS, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane şi în 11 august, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

Cerințe ale sindicaliștilor

Sindicaliștii din administrațiile fiscale cer de la Guvern să renunțe la măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare care ar putea duce la concedieri.

De asemenea, ei cer salarii mai mari și condiții de muncă mai bune.

Reacția Guvernului

Guvernul a declarat că este dispus să discute cu sindicaliștii, dar a precizat că nu poate renunța la măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

Guvernul susține că măsurile sunt necesare pentru a reduce deficitul bugetar și pentru a menține stabilitatea economică.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *