PSD ar putea prelua ministerul Energiei în primăvară, atunci când are loc rotativa guvernamentală, spun surse din Executiv.

O discuție despre schimbul MApN – Energie a avut loc și în ședința de la Vila Lac, cu câteva zile în urmă, dar PNL a refuzat, mai spun sursele Antena 3 CNN.

În ciuda faptului că în discuția de marți a fost pusă pe masă opțiunea ca PNL să preia MApN, decizia politică a fost ca acest lucru să nu se întâmple, cel puțin până la rotativă.

Totodată, potrivit surselor, PSD va veni cu o soluție cât mai curând, înainte să se împlinească cele 45 de zile de interimat.

Tensiuni pe creșterea pensiilor

Tensiunile cresc în coaliție și pe tema creșterii pensiilor de la 1 ianuarie. După ce președintele Klaus Iohannis a spus că pensiile ar trebui să fie majorate cu rata inflației, ceea ce înseamnă o creștere de cel puțin 15%, liderii coaliției au reacționat diferit.

În timp ce premierul Nicolae Ciucă și-a schimbat brusc poziția și spune că ar putea fi o creștere de 15 procente, asta deși în urmă cu doar 2 săptămâni spunea ca majorarea nu poate depăși 11 procente, Marcel Ciolacu nu pare prea încântat de o creștere atât de mare și spune că trebuie să vedem cât permite bugetul pe anul viitor.

Și ministrul muncii, Marius Budăi, a anunțat că ce este bătut în cuie este 10% și nu îi poate minți pe seniori.

Din ce spun surse din coaliție, am putea sa vedem o creștere de 10% de la 1 ianuarie, iar apoi mai rămâne de văzut. Spun sursele că la Ministerul de Finanțe s-au făcut simulări pentru o majorare de 10 procente, iar subiectul urmează a mai fi discutat la următoarea ședință a coaliției.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *