psd

PSD a lansat un videoclip electoral în care președintele formațiunii politice, Marcel Ciolacu, spune că pensiile nu ar fi crescut în 2022 dacă social-democrații nu ar fi intrat la guvernare. El acuză fostele două guvernări și pe președintele Klaus Iohannis că nu au majorat pensiile, deși nu era criză energetică și nici război în Ucraina.

„Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare. Nu am nicio reținere să-i reamintesc domnului președinte Klaus Iohannis că, atunci când era domnul Cîțu prim-ministru, domnia sa spunea că nu sunt bani pentru a crește pensiile și trebuie să calculăm foarte bine. Și nu aveam nici criză energetică, nu aveam nici război în Ucraina”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, într-un videoclip publicat pe Facebook.

PSD se laudă că anul acesta a „impus” decizii care majorează pensiile mici, în vreme ce în 2020 pensiile au crescut cu 14% iar în 2021 au stagnat, la o inflație de 7,2% pe doi ani. Citiți și: Replica liberalilor la atacurile PSD: PNL a crescut pensiile Preşedintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna trecută că ar fi rezonabil ca majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023 să ţină cont de inflaţia care trece de 15%. Ciolacu ulterior a declarat că îşi doreşte să fie făcută o majorare a pensiilor „cât mai mare” şi sustenabilă pentru perioada ce va urma. În același timp, vicepremierul Kelemen Hunor a spus că pensiile trebuie crescute cu rata inflaţiei, adică 15-16%.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *