Vladimir Putin
Vladimir Putin

Vladimir Putin vorbește în discursul său de „probabil cel mai periculos” deceniu de la sfârșitul ultimei conflagrații mondiale, ca și cum n-ar avea nicio legătură cu provocarea războiului din Ucraina. Rusia a lansat miercuri două rachete în cadrul unui exercițiu nuclear de rutină.

Cu o zi înainte de discursul său de la Moscova, Vladimir Putin a supervizat exerciții nucleare de rutină care implicau un presupus atac nuclear ca represalii la un atac nuclear masiv al inamicului.

Nu am spus niciodată în mod proactiv nimic despre posibila utilizare a armelor nucleare de către Rusia. Am răspuns doar cu aluzii la comentariile exprimate de liderii țărilor occidentale”, a declarat el în fața audienței sale, relatează B1TV.

Putin a vorbit și despre fostul premier britanic Liz Truss pentru că ea a sugerat, în timpul unui eveniment electoral din august, că ar fi pregătită să apese pe butonul nuclear dacă circumstanțele i-ar cere acest lucru.

El a declarat că a fost surprins că aliații Regatului Unit nu au obiectat: „Ce ar fi trebuit să facem? Să păstrăm tăcerea? Să ne prefacem că nu am auzit?”.

Putin a avertizat că Rusia va folosi „toate mijloacele disponibile”

Cu toate acestea, el însuși a avertizat în repetate rânduri că Rusia va folosi „toate mijloacele disponibile” pentru a se proteja, în ceea ce a fost considerat pe scară largă drept o amenințare nucleară clară.

Președintele SUA, Joe Biden, l-a acuzat pe liderul rus că s-a angajat într-o retorică „foarte periculoasă” în jurul utilizării potențiale a armelor nucleare.

Dominația indivizibilă” a Occidentului asupra afacerilor mondiale se apropie acum de sfârșit, a afirmat Putin: „Ne aflăm la o graniță istorică. Urmează probabil cel mai periculos, imprevizibil și, în același timp, important deceniu de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial” a spus Putin.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *