Pensiile nu se pot majora diferențiat, cu procente diferite, pentru că acest lucru ar fi neconstițuțional, consideră ministrul Muncii, Marius Budăi. Va fi însă un procent minim de majorare de 10%, promite ministrul Muncii.

Eu nu am să intru într-o licitaţie de procente pe seama nevoii seniorilor noştri” a declarat, joi seară Marius Budăi într-o emisiune TV, citat de PsNews.

Acesta a explicat că PSD a propus o creştere de 10% pentru care partidul dispune de ”o fundamentare foarte solidă”, dar aşteaptă şi fundamentarea PNL, care a avansat un procent de 15%.

Întrebat despre categoriile defavorizate, cei cu pensii foarte mici, ministrul a explicat că ”pensiile nu se pot majora diferenţiat pentru că este neconstituţional”.

Ministrul a explicat că va fi crescută valoarea punctului de pensie cu 10% pentru a încuraja şi contributivitatea.

Venim cu măsuri suplimentare pentru categoriile vulnerabile. Asta putem face, dar majorare diferenţiată nu putem face”, a explicat ministrul.

Întrebat pentru ce procent de creştere a pensiilor se va bate el personal ca ministru al Muncii, Budăi a precizat: ”Cel puţin 10%. Cel mult nu există, pentru că pensiile sunt foarte mici.”.

PNL şi PSD se contrează de câteva zile pe tema creşterii pensiilor de la 1 ianuarie 2023.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *