Conducerea PSD a decis luni seară să convoace o ședință a coaliției de guvernare „de urgență” pentru a discuta despre propunerea unui nou ministru al apărării, în locul lui Vasile Dîncu, a anunțat luni seară purtătorul de cuvânt Ștefan Radu Oprea. Ședința probabil va avea loc marți, urmând ca social-democrații să valideze noul nume în Consiliul Politic Național, la câteva zile după.

„Decizia pe care a luat-o Biroul Permanent al PSD este să solicităm de urgență convocarea unei ședințe a coaliției pentru a avea o discuție și apoi un Consiliu Politic Național al PSD pentru perioada următoare. Probabil că mâine ar putea să fie un timp potrivit. Premierul Ciucă va pleca apoi la Bruxelles”, a afirmat Ștefan Oprea, la sediul PSD.

Despre conducerea interimară a Ministerului Apărării, Oprea spune că premierul Nicolae Ciucă „știe și înțelege exact dimensiunea geopolitică și contextul geopolitic de astăzi”. El a afirmat că „nu ne interesează subiectele acestea de schimburi, de troc (de portofolii – n.red.)”.

„Este nevoie de o ședință în coaliție pentru a limpezi discuțiile care au avut loc în spațiul public în această perioadă”, a mai spus acesta.

Purtătorul de cuvânt al social-democraților a ținut să menționeze că Vasile Dîncu a primit și o decorație din partea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski – „Iaroslav al III-lea [sic!] nu este un lucru puțin”.  Vasile Dîncu a primit la sfârșitul lunii august din partea președintelui Ucrainei „Ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept, gradul III”, alături de lideri europeni, precum și miniștri ai apărării din mai multe state europene. Oprea a declarat că în ședința PSD de luni seară nu a fost discutat un nume care să se ocupe de portofoliul Apărării iar Consiliul Politic Național ar urma să aibă loc la câteva zile după ședința de coaliție, după care va fi anunțată și noua propunere de ministru. Vasile Dîncu și-a dat demisia, luni dimineața, din funcția de ministru al Apărării. ”Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul Suprem al Armatei”, a anunțat Vasile Dîncu pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *