Image default
Actualitate

PSD depune moțiune de cenzură „a doua zi” după expirarea stării de alertă

PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban „a doua zi” după ce starea de alertă se va încheia, a spus președintele interimar Marcel Ciolacu. Acesta acuză un abuz de putere din partea liberalilor, în gestionarea crizei coronavirusului.

„În privința stării de alertă, aseară, în jurul orei 20.00, am constatat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv, ocolirea Parlamentului în ceea ce privește restrângerea de drepturi și libertăți ale românilor, lucru stipulat explicit în Constituția României și-n nenumărate decizii ale Curții că nu se poate face fără lege în Parlament” a declarat Marcel Ciolacu miercuri, la Camera Deputaților.

PSD depune moțiune de cenzură. Ciolacu a explicat ce are de gând să facă formațiunea pe care o conduce, potrivit PsNews.

„În fața acestui abuz, categoric vom face o trimitere la CCR, respectiv o sesizare și vreau să vă anunț public că începând de astăzi, parlamentarii PSD încep să lucreze la textul moțiunii de cenzură”, a declarat Marcel Ciolacu.

După mobilizarea generală a partidelor care a dus la adoptarea legii care permite impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale, liderul PSD a cerut Guvernului Orban să folosească banii economisiţi din pensiile speciale pentru majorarea alocaţiilor şi a pensiilor de rând.

„Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public. Aceşti bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocaţii şi pensii şi nu în buzunarele clientelei politice a PNL”, a spus Ciolacu.

Related posts

Klaus Iohannis a discutat cu Patriarhul Daniel despre campania de vaccinare

Andrada Ionescu

PSD anunță moțiune de cenzură și sesizarea Curții Constituționale. Miza: alegerile locale în două tururi

Constantinescu Gabriel

Marcel Ciolacu îi cere demisia lui Voiculescu: „Un infim, dar obligatoriu gest de asumare a răspunderii”. Ce spune despre Cîțu și Iohannis

Andrada Ionescu

2 comments

Moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului va fi depusă în august 20 iulie 2020 at 10:18

[…] acest context, purtătorul de cuvânt al PSD a afirmat că moţiunea de cenzură ar urma să fie dezbătută în luna august. ”În mod normal, moţiunea de cenzură ar trebui să […]

Reply
Votul pe moțiunea de cenzură va avea loc pe 7 septembrie 18 august 2020 at 8:41

[…] Marcel Ciolacu are 205 parlamentari care să îl susțină, respectiv 205 semnături pentru moțiunea de cenzură cu care își dorește să răstoarne […]

Reply

Leave a Comment