PSD nu a ajuns la o înțelegere cu Pro România pentru alegerile locale a explicat Daniel Tudorache
Actualitate

De ce PSD nu s-a înțeles cu partidul lui Ponta. Dezvăluirile primarului Daniel Tudorache

PSD nu a ajuns la o înțelegere cu Pro România cu privire la alegerile locale, astfel că nu va fi realizată o alianță. Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a explicat și de ce: Victor Ponta a cerut prea mult.

Daniel Tudorache a dezvăluit cărui fapt se datorează eșecul negocierilor PSD-Pro România la alegerile locale din 27 septembrie. „Sunt 7-8 procente pe care PSD le pierde în Sectorul 1, procente care se duc la PRO România”, a atras atenția edilul PSD, pentru publicația PsNews.

PSD nu a ajuns la o înțelegere cu Pro România. Victor Ponta s-a dus cu solicitările sale prea departe a explicat Daniel Tudorache.

„Era o negociere mai amplă, se discuta și de alegeri parlamentare, de locuri eligibile pe listele PSD la alegerile parlamentare”, a spus primarul sectorului 1.

„Până acum două săptămâni speram ca Victor Ponta să facă o alianță cu PSD pentru alegerile locale din 27 septembrie, dar nu s-a putut. Bănuiesc că tot ceea ce cerea Victor Ponta era mai mult decât putea să ofere PSD. Era o negociere mai amplă, se discuta și de alegeri parlamentare, de locuri eligibile pe listele PSD la alegerile parlamentare.

Eu sunt dezamăgit că nu am reușit să ne înțelegem cu Victor Ponta, pentru că el a plecat din PSD cu toată echipa lui. Asta este. Mergem mai departe. Sunt 7-8 procente pe care PSD le pierde în Sectorul 1, procente care se duc la PRO România”, a spus Tudorache.

Acum două luni, pe scena politică se prefigura o alianță de tipul USL – Uniunea Social Liberală-, ca acum nouă ani, din care să facă parte PSD, Pro România și ALDE, dar negocierile au eșuat în multe județe din țară.

PSD a acordat libertate organizațiilor județene să încheie alianțe locale cu cei de la Pro România și ALDE. La București însă, negocierile au fost un eșec între PSD, partidul lui Ponta și formațiunea condusă de Tăriceanu.

Însă, Pro România și-a unit forțele cu primarul sectorului 3, Robert Negoiță, care a plecat recent din PSD, făcându-și partid, iar Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ALDE va merge singur la alegeri.

Related posts

PNL conduce detașat în sondaje. La ce distanță se situează PSD în preferințele electoratului

Gheorghe Amzar

George Dumitrescu

Viceprimarul din Târgu-Jiu a demisionat „fără regrete” din PSD. Ce a scris în demisie Adrian Tudor

Constantinescu Gabriel

Ancuta Doina Florea

Andreea Cristescu

Ioan Gâf Deac

Andreea Cristescu

Victor Ponta are câteva întrebări pentru guvern

Alina Angelescu

Leave a Comment