Image default
Actualitate

DSP-urile funcționează cu medici școlari. Ce se va întâmpla cu ei o dată cu începerea școlilor, a explicat secretarul de stat Horațiu Moldovan

Medicii de la DSP provin din școli, și nu se vor întoarce, cel mai probabil, în instituțiile de învățământ.

Secretarul de stat din Ministerului Sănătăţii„ Horaţiu Moldovan„ a afirmat că autorităţile vor găsi soluţii echilibrate pentru a asigura siguranţa epidemiologică în şcoli, de la începerea noului an școlar. În același timp, el trebuie să găsească și modalitatea de asigura funcționalitatea Direcțiilor de Sănătate Publică, a căror activitate a fost intens criticată în ultima perioadă.

Horațiu Moldovan a comentat joi cele trei scenarii de începere a școlii în 14 septembrie, în contextul epidemiologic.

“(Planul, n.r. ) este foarte raţional, este nevoie să avem învăţământ, contactul până la urmă între cadrele didactice, între profesori şi elevii lor acest contact este necesar şi soluţia care a fost propusă cu zone de siguranţă, verzi, galbene, roşii, mi se pare raţională şi o să mergem pe această idee”, a spus secretarul de stat, potrivit publicației Știri pe Surse.

Medicii de la DSP provin din școli. Secretarul de stat a mai fost întrebat ce se întâmplă cu medicii şcolari care sunt acum detaşaţi la DSP, și anume dacă se vor întoarce la unităţile şcolare.

„În acest moment, greutatea este la nivelul DSP-urilor şi o să găsim soluţii echilibrate pentru a asigura siguranţa epidemiologică şi în şcoli şi funcţionalitatea DSP-urilor”, a răspuns Horaţiu Moldovan.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar, precizând că aceasta înseamnă că majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală.

Potrivit Președintelui României, sunt trei scenarii în funcţie de situaţia îmbolnăvirilor, iar decizia privind modul în care va începe şcoala se va lua la nivel de judeţ.

Related posts

BREAKING. Klaus Iohannis anunță redeschiderea școlilor: „În consecință, pregătiți copiii pentru școală”

Andrada Ionescu

Beatrice Mahler, despre prioritățile la redeschiderea școlii pe 8 februarie. „În orice școală profesorul este exemplul pentru elevi

Constantinescu Gabriel

Primul caz de coronavirus de la reînceperea școlii. Unde s-a întâmplat

Constantinescu Gabriel

1 comment

DSP București este într-o situație dezastruoasă cu zeci de medici rezidenți 7 septembrie 2020 at 10:06

[…] făcut niciun instructaj, iar rezultatul este cel deja prezentat de mai multe ori în presă: la DSP Bucureşti nu răspunde nimeni la telefoane, iar persoanele testate pozitiv nu sunt căutate de […]

Reply

Leave a Comment