marcel ciolacu
marcel ciolacu

PSD nu susține guvernul minoritar cu care merge Nicolae Ciucă în Parlament, așa că cel mai probabil se va ajunge la alegeri anticipate, afirmă președintele partidului, Marcel Ciolacu. Este „cea mai mare răscruce” de la cel de-Al Doilea Război Mondial, crede Ciolacu.

Social-democrații nu vor susține un guvern minoritar PNL-UDMR, varianta finală pe care liberalii au decis să o urmeze până la capăt, după consultările de joi seară cu președintele Klaus Iohannis.

România, în acest moment este la cea mai mare răscruce după cel de-al Doilea Război Mondial. Dacă nu înțelegem nici acum cu ce avem de-a face, înseamnă că facem politică degeaba. Mai mult decât a făcut până acum PSD, nu putem face. Am avut o deschidere totală să discutăm și cele 10 măsuri și programul de guvernare pe o perioadă scurtă, am avut deschiderea să venim și cu un guvern de tehnocrați. Nu știu ce au hotărât liberalii. PSD rămâne un partid consecvent și consideră că soluția unui guvern minoritar este o greșeală foarte mare și nu putem susține așa ceva”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de B1TV.

PSD nu susține guvernul minoritar Nicolae Ciucă. Reprezentantul PSD nu a exclus varianta anticipatelor, dar cel mai probabil, în primăvară:

Nu poți trece prin aceste crize cu un guvern minoritar. Îți trebuie un guvern stabil, cu o majoritate în Parlamentul României. Un guvern minoritar este o ruptură între Guvern și Parlament. Au mai existat guverne minoritare, dar nu într-o astfel de situație de criză. Cu certitudine PSD nu va vota un guvern minoritar. Nu este luată o decizie în acest sens, dar acest lucru o să îl recomand colegilor mei. Nu am purtat niciun fel de negociere cu PNL, în acest sens. Rămânem consecvenți că România nu are nevoie de un Guvern minoritar. Întoarcerea la popor nu este nicio rușine și nicio catastrofă, organizate în primăvară”, a spus Marcel Ciolacu.

Nici USR-iștii nu vor vota un guvern minoritar PNL-UDMR. „Am înțeles că domnul Cîțu spunea că trebuie să înțelegem importanța momentului și tocmai pentru că am înțeles, am propus refacerea coaliției. Acum, domnul Cîțu nu mai e premier, pentru că a picat în Parlament, deci să reluăm discuția asta, că ar trebui el să fie premier sau să compensăm noi cu ceva… USR-ul a compensat cu doi miniștri care au fost dați afară de premierul Cîțu.

Noi am vorbit foarte mult despre un program de guvernare, despre măsuri care trebuie luate, de modul în care ar trebui să funcționăm în coaliție, pentru a reconstrui încrederea unii în ceilalți”, a declarat președintele Dacian Cioloș, la B1 TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *