PSD nu va vota cabinetul Orban II. Ce strategie aplică la investitură
Actualitate

PSD nu va vota cabinetul Orban II. Ce strategie aplică la investitură

PSD nu va vota sub nici o formă cabinetul Orban II, au stabilit liderii partidului în ședința Comitetului Executiv. Strategia care va fi abordată s-a conturat însă bine, și aceasta nu presupune votul de blam acordat Guvernului, pentru că exact asta așteaptă liberalii pentru convocarea alegerilor anticipate, ci amânarea cât se poate de mult a votului de investitură

Potrivit surselor PsNews, există șanse ca PNL să nu reușească să facă cvorum pentru respingerea Cabinetului Orban II. Liderii PSD se bazează pe faptul că nici parlamentarii ALDE, UDMR și Pro România nu vor fi prezenți, având promisiuni în acest sens de la cele trei partide.

Lideri ai PSD precum Paul Stănescu, Mihai Tudose, Gabriel Zetea, Niculae Bădălău s-au întâlnit cu Călin Popescu Tăriceanu și , au purtat discuții legate de posibilitatea ca PSD să nu participe la ședința din 24 februarie, când se va vota pentru învestirea Guvernului Orban II.

PSD vrea să amâne votul la învestirea Guvernului Orban cel puțin pentru începutul lunii martie.

Liderii partidului s-au mai pus de acord ca ordonanța de urgență privind organizarea alegerilor anticipate să fie respinsă în integralitatea sa de către Camera Deputaților. De altfel, Marcel Ciolacu a spus că PSD va face un proiect de lege prin care va reglementa prevederile legate de Diaspora.

„Domnul Orban, în continuare este în campanie electorală, chiar dacă este demis și minte. Mai mult, PSD, la fel cum a dovedit și când am făcut sesiune extraordinară la solicitarea Președintelui României, am fost pro votul de trei zile pentru cei din Diaspora și vom fi la fel. Vom veni cu proiect de lege asumat de către PSD, partea din OUG, tot ceea ce privește Diaspora, îl vom înainta Parlamentului”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, înaintea CEx al PSD de la Parlament.

Ciolacu susține că proiectul PSD va menține prevederile privind diaspora, mai exact dublarea numărului de parlamentari și desfășurarea votului pe două zile.

Related posts

Șomajul tehnic va fi plătit și după 1 iunie, în anumite condiții. Ludovic Orban estimează 700.000 de șomeri

Ludovic Orban s-a gândit la data alegerilor locale. Și-ar fi dorit în mai, dar nu se poate decât în iunie

Constantinescu Gabriel

PSD propune un premier înaintea moțiunii de cenzură din august. Guvernul este „toxic” iar Ludovic Orban un „accelerator de pandemie” a spus Lucian Romașcanu

Constantinescu Gabriel

Un bărbat a murit în Gorj încercând să dea jos un banner al PSD

Constantinescu Gabriel

Un nou spital județean va fi construit la Sibiu

Alina Angelescu

Gheorghita Liviu Goncea

George Dumitrescu

Leave a Comment