PSD a dat liber la alianțe electorale pentru alegerile locale. Filialele au libertate totală, cu o singură interdicție
PSD a dat liber la alianțe electorale pentru alegerile locale. Filialele au libertate totală, cu o singură interdicție

S-a dat liber la alianțe electorale pentru PSD la alegerile locale. Fiecare filială are libertatea de a alege cu ce formațiune politică va merge la alegeri, existând posibilitatea de a susține inclusiv un candidat comun, negociat de ambele părți. Singura formațiune exclusă este PNL-ul.

Politica de alianțe electorale a PSD-ului a fost tranșată miercuri la ședința Comitetului Executiv din Parlament. În afara PNL-ului, liderii partidului se declară deschiși către oricare altă formațiune, chiar și cu USR-ul, arată publicația Știri pe Surse.

Dacă libertatea de decizie o are fiecare filială județeană a PSD, există însă o singură condiție: înainte de orice mișcare, să fie informat centrul. PSD a dat liber la alianțe cu o singură condiție

„Bucureștiul nu se bagă peste noi. Îi înformăm înainte, dar facem cu cine e nevoie. Dacă maximizăm rezultatul, orice alianță e bună”, spun surse social-democrate. Nu s-a pronunțat în CEX PSD nicio interdicție, nici măcar cu USR, potrivit surselor citate.

Primul pas a fost deja făcut pentru că filiala județeană PSD care a făcut deja o alianță electorală este cea din Bistrița-Năsăud, unde PSD + Pro România + ALDE vor avea candidați unici la primării și la Consiliul Județean.

Alegerile anticipate parlamentare și cele locale ar trebui să fie organizate în aceeași zi, crede  deputatul Valeriu Steriu. PSD s-a opus constant anticipatelor iar această ipoteză a fost luată în serios abia după ce a Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură, până atunci fiind doar ”o intenție aruncată de PNL”, a spus el.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul