PSD renunță la moțiunea de cenzură pe care oricum a ratat-o marți spune Alfred Simonis
PSD renunță la moțiunea de cenzură pe care oricum a ratat-o marți spune Alfred Simonis

PSD renunță la moțiunea de cenzură pe care oricum a ratat-o marți din cauza lipsei cvorumului. Deputatul Alfred Simonis a anunțat miercuri că partidul va aștepta decizia Curții Constituționale.

Alfred Simonis a prezentat, miercuri, deciziile Consiliului Politic Național, după ședință.

„Legat de moţiunea de cenzură, decizia Consiliului Politic Naţional a fost aceea de a nu mai dezbate această moţiune înainte de o decizie a Curţii Constituţionale, pentru că, ştiţi foarte bine, a fost depusă în sesiune extraordinară şi trecerea ei, dezbaterea ei în sesiune ordinară ar putea să aibă elemente de neconstituţionalitate. Prin urmare, nu se mai dezbate în perioada următoare până la o decizie a Curţii Constituţionale moţiunea de cenzură”, a precizat Simonis, după şedinţa conducerii PSD, potrivit publicației Știri pe Surse.

PSD renunță la moțiunea de cenzură. Este prea devreme ca PSD să aibă în vedere iniţierea unei alte moţiuni de cenzură, a precizat Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor.

„Suntem la o zi distanţă de confirmarea majorităţii pe care PNL cu USR, PMP şi UDMR şi cu alte grupuri parlamentare au demonstrat-o în Parlamentul României. Cred că e prea devreme să discutăm în acest moment de o altă moţiune de cenzură”, a spus el.

Luni, şedinţa Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură nu a putut să aibă loc din lipsa cvorumului. În urma apelului nominal, doar 226 de parlamentari au fost la şedinţă, fiind necesară prezenţa a 233 de deputaţi şi senatori.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul