Putin l-a demis pe Șerghei Șoigu din funcția de ministru al Apărării. Ce funcție i-a pregătit
Putin l-a demis pe Șerghei Șoigu din funcția de ministru al Apărării. Ce funcție i-a pregătit

Vladimir Putin a efectuat o remaniere semnificativă a comandamentului militar, înlăturându-l pe Serghei Șoigu din funcția de ministru al Apărării, într-un moment crucial pentru Rusia. Acesta este considerat unul dintre cele mai importante schimbări din conducerea militară de la începutul războiului din Ucraina acum mai bine de doi ani.

Într-o mișcare surprinzătoare, Kremlinul a anunțat că Andrei Belousov, fost viceprim-ministru specializat în economie, îl va înlocui pe Șoigu. Putin a propus ca Șoigu să preia funcția de șef al consiliului de securitate al Rusiei, în timp ce Belousov va prelua conducerea ministerului apărării.

Șoigu, cel mai longeviv ministru al Rusiei, a condus ministerul apărării din 2012 și a fost responsabil pentru modernizarea armatei ruse și pentru gestionarea războiului din Ucraina. Popularitatea sa a crescut după anexarea Crimeei în 2014, însă a fost criticat pentru eșecurile militare și pentru corupția din cadrul armatei, transmite B1TV.

Reorganizarea recentă îl plasează totuși pe Șoigu într-o poziție superioară, iar Belousov este văzut ca un economist care va aduce o perspectivă nouă și eficiență în gestionarea cheltuielilor militare ale Rusiei. Această schimbare vine în contextul unei creșteri semnificative a cheltuielilor de război ale Rusiei și a necesității de aliniere a economiei securității cu economia țării.

Valeri Gerasimov, șeful Statului Major al Rusiei, va rămâne în funcție, conform anunțului Kremlinului, menținându-se astfel stabilitatea în conducerea militară a Rusiei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *