Marcel Ciolacu s-a exprimat ferm convins că în acest an România va adera la Schengen și cu frontierele terestre, dar va intra și în programul american Visa Waiver. Social-democratul a subliniat încrederea sa că România va deveni parte a spațiului Schengen cu frontierele terestre în acest an.

Liderul PSD și prim-ministrul României a evidențiat importanța intrării României în Schengen, subliniind că țara va reuși să obțină această aderare în acest an. De asemenea, premierul a menționat că discuțiile cu lideri din alte țări au avut ca rezultat o perspectivă pozitivă asupra aderării României la Schengen.

Eu sunt ferm convins că în Schengen terestru vom intra şi anul acesta. Da, sunt convins că anul acesta vom intra. (…) Aţi văzut că am avut discuţii şi cu cancelarul, am avut şi cu Ungaria, am avut cu toată lumea. De 13 ani vorbim de Schengen. Domnule, eu am reuşit, cu Guvernul României, să intrăm parţial, dar, cu piciorul drept, şi aerian şi maritim – foarte important maritim, înţelegem cu toţii de ce şi cum, şi investiţiile, şi ce înseamnă în acest moment, strategic, Portul Constanţa pentru România şi pentru întreaga Europa, ce poartă deschisă”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, într-o emisiune TV, transmite B1TV.

Referitor la programul american Visa Waiver, Ciolacu a estimat că România va intra în acest program cel târziu în luna octombrie.

Mai dau o veste. Anul fiscal în Statele Unite se termină în septembrie. Eu sunt ferm convins că în octombrie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu Statele Unite, Visa Waiver. Cu adevărat, trebuie o mobilizare în continuare din partea românilor, să meargă să-şi reînnoiască vizele, care mai au o perioadă scurtă până expiră. Fiindcă şi Polonia a reuşit acest lucru, dar cu adevărat ne trebuie o mobilizare a românilor şi să înţelegem că acum este un moment istoric în care trebuie să ne implicăm”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *