Vladimir Putin
Vladimir Putin

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, susține că președintele rus Vladimir Putin ar putea încerca să-și consolideze cucerile făcute până acum în Ucraina și să le extindă, ca pe o „excrescenţă canceroasă”.

Cred că este cu certitudine cazul că Putin, care a eşuat în aproape toate obiectivele sale, poate căuta să consolideze ceea ce a obţinut, cumva să fortifice aşa cum a făcut în 2014. Pur şi simplu să fie un fel de excrescenţă canceroasă în interiorul ţării, în Ucraina, şi să facă foarte dificil pentru oameni să se deplaseze în afara acelor poziţii întărite”, a declarat Wallace pentru postul Sky News, citat de BusinessInsider.

Anunțul lui Wallace

Ministrul britanic al Apărării a spus că ar fi justificat ca forţele ucrainene să ţintească obiective logistice ruse, dar a precizat că în acest caz ar fi improbabil să fie utilizate arme britanice.

Dacă Ucraina ar alege să vizeze infrastructura logistică a armatei ruse, acest lucru ar fi legal în conformitate cu dreptul internaţional”, a afirmat oficialul britanic într-o declaraţie pentru postul de televiziune BBC.

„În prezent ei (ucrainenii) nu au arme britanice care ar putea face asta, aşa că este improbabil să fie armele noastre”, a adăugat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *