Rabla pentru electrocasnice, etapa a doua începe vineri cu voucherele
Rabla pentru electrocasnice, etapa a doua începe vineri cu voucherele

Rabla pentru electrocasnice, etapa a doua începe vineri. Începe eliberarea de vouchere pentru cumpărarea de televizoare, laptopuri sau tablete. În schimb, românii trebuie să predea un echipament uzat, dar nu de aceeași categorie cu obiectul dorit.

Cea de-a doua etapă a programului Rabla pentru electrocasnice va începe vineri, după ora 10:00, potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Românii vor putea să acceseze vouchere pentru înlocuirea televizoarelor, laptopurilor şi tabletelor, fiind alocat pentru această etapă un buget de 30 de milioane de lei.

Sumele aferente fiecărui echipament sunt: 400 de lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică E, 500 de lei pentru laptopuri şi 300 de lei pentru tablete.

Spre exemplu, pentru a cumpăra un televizor nou se poate preda un echipament uzat din aceeaşi categorie, în timp ce pentru laptopuri şi tablete se poate preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală şi monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepţia laptopurilor şi tabletelor vechi.

Ediţia din 2021 a programului „Rabla pentru electrocasnice” se desfăşoară etapizat, după cum urmează: Etapa I: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai – 3 iunie); Etapa II: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele (4 – 17 iunie); Etapa III: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (18 iunie – 1 iulie).

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *