Voucherele pentru electrocasnice nu au fost folosite decât în proporție de 50% în prima etapă a programului „Rabla pentru electrocasnice”, afirmă ministrul mediului, Tanczos Barna. Acesta speră ca procentul să urce spre 70% în a doua etapă, iar românii chiar să le valorifice, până marți.

Etapa doua a programului Rabla pentru Electrocasnice a început vineri, 4 iunie. Voucherele pentru electrocasnice sunt emise pentru cumpărarea de televizoare, laptopuri și tablete.

Până pe 17 iunie, românii dornici de noi achiziții pot beneficia de vouchere pentru cele mai râvnite electronice, de la televizoare și laptopuri până la tablete. Tichetele se generează pe conturile speciale, create în perioada 14-20 mai.

După generare, voucherele obținute vor trebui să fie validate și activate, abia apoi vor putea fi folosite în magazine. Cumpărarea noilor electrocasnice se poate face în cel mult 15 zile de la validarea și activarea voucherului.

Potrivit regulilor programului Rabla, până la folosirea voucherului trebuie mai întăi predate electrocasnicele vechi din aceeasi categorie cu cea din care face parte produsul care urmeaza să fie cumpărat. Există totuși și o excepție de la regulă, în cazul laptopurilor și al tabletelor. Astfel, în schimbul acestora se pot da calcultoare formate din unitate centrala și monitor.

Prima etapă a programului Rabla a fost destinată mașinilor de spălat și frigiderelor.

Programul va mai avea o etapă, în perioada 18 iunie – 1 iulie. Aceasta urmează să fie destinată aparatelor de aer condiționat, uscătoarelor și aspiratoarelor.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul