Rabla pentru electrocasnice s-ar putea aplica și la centrale
Rabla pentru electrocasnice s-ar putea aplica și la centrale

Rabla pentru electrocasnice s-ar putea aplica și la centrale, dacă un proiect va fi convenit și aplicat. Virgil Popescu a declarat că vrea să-l convingă pe ministrul Mediului de aplicarea acestor facilități cetățenilor, pentru scăderea poluării.

Un proiect legislativ prevede posibilitatea ca românii care au centrale de apartament ar putea să le schimbe cu unele mai performante, cu bani de la stat, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu, care a spus într-un interviu că a discutat cu ministrul Mediului despre introducerea centralelor în programul „Rabla pentru electrocasnice”, relatează B1TV.

Eu le-am recomandat românilor, cei care îşi permit, să schimbe centrala, să treacă pe centrale performante. Împreună cu ministrul Mediului, în Coaliţie, am stabilit – și e vorba de programul „Rabla pentru electrocasnice”, să intre şi centralele de apartament, ca oamenii care nu îşi permit să-şi cumpere o centrală să poată să şi-o schimbe, să fie ajutaţi. Pentru că şi statul, la rândul lui, câştigă pentru că scade consumul de gaz”, a spus Popescu.

Deocamdată, în acest program sunt incluse frigidere, mașini de spălat, laptopuri sau aspiratoare. A doua ediție „Rabla pentru electrocasnice” din acest an începe pe 21 noiembrie și are un buget de 50 de milioane de lei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *