Radare fixe și camere de supraveghere vor fi folosite în curând de Poliția Română pentru a tempera viteza excesivă a unor șoferi pe șosele.

Ministerul Transporturilor vrea să cumpere 300 de radare fixe, 500 de camere de supraveghere și 1.000 de limitatoare de viteză. Șoferii care încalcă legislația rutieră vor fi înştiinţaţi automat că au primit o amendă, potrivit ȘtirilorPROTV.

 În combinație cu radarele, cele 500 de camere video vor înregistra numerele de înmatriculare ale maşinilor. Șoferii care comit abateri precum condusul cu viteză, încălcarea liniei continue sau circulatul pe banda de urgenţă a autostrăzii vor fi anunțați automat că au fost amendați.

Dispozitivele vor costa 35 de milioane de euro și ar putea fi implementate prin PNRR până în 2025

În România mor anual în accidente rutiere aproape 100 de oameni la un milion de locuitori. Procentul e aproape dublu față de media UE.

Sunt cel puţin 267 de puncte negre pe șosele unde au avut loc numeroase accidente mortale. Până în 2030, Ministerul Transporturilor şi Ministerul de Interne vor să reducă numărul accidentelor la jumătate.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *