Consiliul Județean Brăila a încheiat printr-o licitație deschisă un contract privind lucrările de întreținere pe timp de vară a drumurilor județene in perioada 2021-2022. Durata acordului cadru este de 2 ani. Proiectul presupune executarea lucrărilor de întreținere periodică, covoare asflatice executate la cald pe rețelele de drumuri.

Potrivit caietului de sarcini, lucrările și serviciile privind întreținerea drumurilor, podurilor și anexelor acestora, constau în totalitatea activităților de intervenție care se execută pe timp de vară. Aceste lucrări fiind determinate de uzura sau degradarea, în condiții normale de exploatare.

Scopul acestor lucrări este asigurarea condițiilor tehnice necesare desfășurării circulației rutiere în siguranță, cu respectarea normelor în vigoare, precum și de a menține acest patrimoniu public în stare permanentă de curățenie și aspect.

Valoarea totală a contractului este de 70 de milioane de lei, fără TVA, bani din bugetul Consiliului Județean Brăila. Potrivit anunțului de licitație, contractul este împărțit în două loturi. Lotul 1: Brăila Nord cu o valoare estimată între 7,1 și 39 milioane de lei, fără TVA. Lotul 2: Brăila Sud cu o valoare estimată între 7,1 și 32,7 milioane de lei, fără TVA.

Firma care a câștigat contractul scos la licitație de Consiliul Județean Brăila este Euro Building S.R.L din Brăila. Firma are 95 de angajați și a rulat în anul 2020 contracte în valoare de 47,4 milioane de lei, peste jumătate din suma încasată din conctractul încheiat pentru modernizarea drumurilor din Brăila. Asociații societății sunt Brebenel Paul și Rapan Nicușor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *