raed arafat
raed arafat
Raed Arafat a declarat în această seară la Antena 3 că România este pregătită să ajute Ucraina cu medicamente și echipamente medicale. Mai mult, şeful DSU a anunțat că țara noastră este pregătită să primească o cifră mare de refugiați din Ucraina în cazul în care Rusia atacă.

Raed Arafat a anunțat că deja s-au stabilit terenurile unde vor fi amplasate taberele pentru refugiații din Ucraina în cazul în care Rusia va ordona invazia ţării vecine. Taberele respective vor avea medicamente, antibiotice şi alte echipamente medicale pe care le-au cerut ucrainenii. Este o listă de medicamente, dezinfectanți și materiale sanitare, a spus şeful DSU.

„Ajutoarele pentru Ucraina se bazează pe o listă solicitată chiar de Ucraina. Este o solicitare venită prin două mecanisme, mecanismul de protecție civilă europeană și mecanismul de răspuns la dezastre al NATO. Pe ambele mecanisme România a răspuns cu cantitățile cerute. Este făcută analiza de către inspectoratele pentru situații de urgență împreună și cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne. Sunt stabilite terenuri unde pot fi instalate tabere, nu înseamnă că toate vor fi folosite. Noi sperăm să nu folosim niciunul dintre ele. Pe lângă ele sunt identificate și locuri de cazare altele decât în tabere de corturi, a explicat Raed Arafat la Antena 3.

Raed Arafat: Avem și cetățeni români în zona Ucrainei

Şeful DSU a mai anunțat că trebuie să ne pregătim pentru cifre mari de migrați din Ucraina. România ar putea găzdui chiar și 300.000 de refugiați

„Este foarte greu de spus. Ne pregătim pentru cifre mari. Avem și cetățeni români în zona Ucrainei. E posibil să fie niciunul, câteva mii, câteva zeci de mii, depinde de amploarea și gravitatea situației în Ucraina. Noi ne pregătim ca să primim o cifră mai mare și sperăm să nu ajungem acolo. Planurile pe care le avem sunt adaptabile. La acest moment noi ne pregătim pentru mii de refugiați. Da, capacitățile pe care le-am calculat pot ajunge la 200-300 de mii”, a mai subliniat Raed Arafat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *