Raed Arafat este omul momentului. Câți români au încredere în el, potrivit unui sondaj
Raed Arafat este omul momentului. Câți români au încredere în el, potrivit unui sondaj

Raed Arafat este omul în care au încredere cei mai mulți dintre români, iar în ierarhie urmează imediat ministrul sănătății, Nelu Tătaru. Aceasta este concluzia unui studiu derulat în perioada coronavirusului, în timpul măsurilor drastice de distanțare socială care sunt decise, în mare măsură, de cele două personaje.

57% dintre cei chestionați afirmă că au încredere ridicată în șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, potrivit studiului „Credință, sănătate și politică în vremea pandemiei de COVID-19”, arată PsNews.

Al doilea în ierarhie este Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, cu 34,9%. Pe locul trei este Patriarhul Daniel, cotat cu 29,4%.

Din Top 5 al încrederii românilor mai fac parte președintele Iohannis (26,3%) și Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne (26,1%). Imediat după urmează Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, cu 24,2%.

 

sondaj incredere 1

sondaj incerdere 2

Dacă Raed Arafat este campionul încrederii românilor, premierul Ludovic Orban, liderul puterii executive din România, se bucură de încrederea ridicată a doar 15,2% dintre persoanele chestionate.

Studiul „Credință, sănătate și politică în vremea pandemiei de COVID-19” este un barometru național de opinie publică, ce a fost realizat între 11 și 15 aprilie, sub coordonarea lui Bruno Ștefan, Eugen Galitu și Călin Roșu.

Cercetarea, care a fost finanțată de Asociația Tinerilor Împreună – IUSTUM, este bazată pe un eșantion național de 1.008 persoane, reprezentativ pentru populația adultă a României. Au fost realizate interviuri în 116 localități urbane și rurale din toate județele țării.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *