Raed Arafat și Alexandru Rafila. Relația dintre ei, afirmațiile lui Rafila
Raed Arafat și Alexandru Rafila. Relația dintre ei, afirmațiile lui Rafila

Raed Arafat și Alexandru Rafila. Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, lasă să se înțeleagă că nu este legat de o mare afinitate de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Rafila a răspuns la o întrebare legată de relația dintre ei, acum că a preluat portofoliul sănătății.

Alexandru Rafila a spus că el și Arafat, se înțeleg „instituțional” și că încearcă să își vadă fiecare de treaba lui.

Mă înţeleg instituţional, dacă vreţi. Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui şi, aşa cum am mai spus, Ministerul Sănătăţii trebuie să aibă poziţia de responsabilitate pe care o regăsim inclusiv în hotărârea de funcţionare a Guvernului României şi cred că toată lumea îşi dă seama că este o problemă care ţine de sectorul sanitar ”, a declarat Alexandru Rafila, duminică, la Antena 3.

Raed Arafat și Alexandru Rafila. Ulterior, Alexandru Rafila a fost întrebat dacă afirmația că Raed Arafat s-ar fi întins cu deciziile și peste Ministerul Sănătății este o speculație sau mai degrabă o răutate.

„Nu este neapărat o răutate, este vorba de modul în care a fost gestionat Ministerul Sănătăţii şi faptul că preocuparea din Ministerul Sănătăţii în ultimul an în ceea ce priveşte managementul acestei pandemii a fost extrem de slabă, au fost interese pentru cu totul şi cu totul alte zone decât managementul acestei pandemii şi lucrul ăsta s-a văzut în săptămânile trecute când am ajuns să avem 500 de morţi pe zi”, a răspuns Alexandru Rafila.

Înainte de a deveni ministru al sănătății, Alexandru Rafila spunea că are în vedere reducerea rolului DSU, afirmând că Departamentul condus de Raed Arafat ar fi intrat peste competențele Ministerului Sănătății.

Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să accept o astfel de soluție. Dânșii, în ceea ce privește mutarea pacienților din diverse locuri, transportul, pregătirea unităților de primiri urgențe, tot respectul și aprecierea pentru ceea ce fac sau au făcut, dar politica de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății. Nu este atributul DSU să reglementeze modul de funcționare a sistemului de sănătate”, a spus deputatul PSD.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *