Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan spune că impozitul progresiv este „exclus” în România și se pronunță pentru menținerea cotei unice de impozitare, care „s-a dovedit că aduce bani”.

„Nu a ieşit niciun social-democrat, partener de guvernare, oficial, cu această chestiune. Noi, în coaliţie, nu am discutat, nu a venit să spună domnul Ciolacu sau domnul Câciu, sau domul Tudose, sau domnul Stănescu sau altcineva”, a spus Rareș Bogdan la Digi24.

Declarația vine în condițiile în care mai mulți social-democrați, inclusiv președintele PSD, Marcel Ciolacu, au făcut declarații publice că România ar trebui să treacă în viitor la impozitarea progresivă, sistem pe care îl au cele mai multe țări din Europa.

„Cota unică s-a dovedit că aduce bani. Cota unică este pentru cel care munceşte. Nu-i dau în cap celui care lucrează mai mult pentru a-l ajuta pe celălalt”, a adăugat prim-vicepreşedintele PNL Rareș Bogdan.

Marcel Ciolacu a spus săptămâna trecută că, din punctul său de vedere, România va ajunge la impozitare progresivă, „cum este peste tot în lume”, dar nu în acest an.

Întrebat dacă ideea impozitului progresiv rămâne în picioare, Ciolacu a răspuns: „Categoric. Din punctul meu de vedere, România nu poate să fie altfel decât celelalte state dezvoltate din lume”.

Pe de altă parte, liberalii susțin păstrarea actualului sistem de impozitare.

„Cota unică trebuie aplicată așa cum este ea stabilită și cum a fost prevăzută inițial. Am discutat cu reprezentanții Consiliului Fiscal și în urma analizelor pe care le-au prezentat am discutat să facem în așa fel încât cota unică să fie cotă unică”, a spus premierul Nicolae Ciucă

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *