Rata de transmitere a coronavirusului a ajuns la 1,4 a spus Nelu Tătaru
Actualitate

Rata de transmitere a coronavirusului este acum de 1,4. Mesajul ministrului sănătății, Nelu Tătaru

Rata de transmitere a coronavirusului a ajuns la 1,4, a declarat ministrul sănătății, Nelu Tătaru. Practic, s-a ajuns la nivelul înregistrat în 8 mai, a spus ministrul sănătății, care îndeamnă din nou la respectarea regulilor de igienă.

„Suntem încă într-un moment medical, urmează unul economic, suntem într-un impas economic, și abia spre toamnă să ne gândim și la politică”, a spus Nelu Tătaru, vorbind despre rata de transmitere a coronavirusului, la Digi24.

Nelu Tătaru a comentat și declarațiile unor lideri politici care îndemnau la nepurtarea măștii și a regulilor de distanțare socială. „Am luat atitudine de fiecare dată, dar ca parte medicală trebuie să ne vedem de treburile noastre, trebuie să tratăm. Și este păcat, fiindcă acum 4 săptămâni aveam o transmitere de 0,6-0,7 și acum suntem la 1,4. După situația de ieri, eram în situația zilei de 8 mai” a precizat Nelu Tătaru.

„Mesajul meu este și va fi respectarea regulilor – respectarea distanțării fizice, respectarea principiilor de igienă, respectarea indicației medicului și, chiar dacă nu avem o formă legislativă în acest moment, internarea în spital, tratarea în spital. Trebuie să respectăm aceleași reguli pe care le-am respectat și până acum”, a reafirmat ministrul sănătății.

„Gestionăm o criza a pandemiei în țara noastră, avem o recrudescență a numărului de cazuri după ce plecasem pe o pantă descendentă. Vreau să ne stabilizăm ca număr de cazuri noi, vreau să avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, vreau să revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectări pe zi”, a mai spus Nelu Tătaru.

Related posts

Câinii ar putea depista persoanele infectate cu coronavirus. Se fac cercetări în Marea Britanie

Președintele României a cerut cetățenilor să-și protejeze bătrânii. Mesajul transmis de Klaus Iohannis

Asociația Dăruiește Viață construiește un spital modular pentru cazurile grave de coronavirus. Cum se poate dona

Emil Boc susține descentralizarea deciziilor în criza COVID pentru ca școala să înceapă de la toamnă

Infractorii cibernetici sunt adaptați la coronavirus. Va fi un val de infracțiuni, crede directorul Interpol

Alexandru Rafila spune că masca trebuie purtată și la mare ori la munte, dacă este aglomerație

1 comment

Testul pentru COVID din România de patru ori mai scump ca în Germania 20 iulie 2020 at 10:40

[…] Un test pentru Covid-19, în România, se poate efectua pentru o sumă cuprinsă între 70 și 80 de euro. În schimb, în Germania, un test pentru coronavirus costă aproximativ 19 euro, arată un buletin de analiză al unei persoane care a făcut acolo testul, potrivit publicației Știri pe Surse. […]

Reply

Leave a Comment