cristian tudor popescu reactie viktor orban 782634

Cristian Tudor Popescu a comentat declarațiile despre amestecarea raselor, făcute recent, de premierul maghiar Viktor Orban, la Băile Tușnad.

CTP povestește că la un moment dat a comandat în engleză o bere cu nume românesc unui om din Bangladesh: „Recunosc că nu l-am întrebat răstit ce caută în țara mea, sau, dacă tot a venit, de ce, cu mâinile lui ciocolatii, nu mătură străzile, în loc să servească mâncare românilor.

Nu m-am îngrozit că ar putea să-și găsească o româncă, cu care să facă niște copii”, a scris CTP, într-un editorial semnat în Republica.Analizând discursul lui Viktor Orban, despre „neamestecarea raselor”, gazetarul conchide ironic că „asta înseamnă nimic altceva decât că subsemnatul nu sunt un bun român”, spre deosebire de Viktor Orban care este „bun ungur, drept care e admirat de mulți români, care ar vrea un premier la fel”.

„Dacă eram, și mă nimeream la Băile Tușnad, i-aș fi zis așa lui V. Orban: ‘Aveți dreptate, excelență, ungurii nu sunt rasă mixtă, sunt rasă pură. Neamestecată. Neamestecată cu europeni, căci spița lui Attila e pur neeuropeană, venită în Europa din stepele Asiei, nu sunt de pe aici. Cum suntem noi, românii. Care trebuie să avem grijă să nu ne mixăm cu ungurii neeuropeni, că n-o să mai fim națiune’”, a scris gazetarul.

„Și poate punea ochii pe mine vreun partid și mă făcea erou salvator al daco-geților”, a concluzionat CTP.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *