George Simion a făcut o serie de declarații, în direct la România Tv, pe tema conflictului militar din Ucraina izbucnit de ruși.

„Avem 500.000 de români în Ucraina. Sper să ne intereseze soarta românilor din Ucraina. E vorba de etnicii români care nu au cetățenie pentru că s-a învrednicit niciun regim de până acum să le dea cetățenie acestor români adevărați de la Cernăuți, de la Cetatea Albă sau din Apșa de Mijloc. Trebuie să ne intereseze și soarta lor. Și soarta românilor din țară”,  a declarat George Simion la RTV.

„Rusia a amenințat voalat România. Atâta timp cât avem scut de apărare pe teritoriul țării trebuie să ne gândim cum putem apăra românii și cum putem evita conflicte armate pe teritoriul țării. Nu cred că ne ia Rusia ca țintă. Se ocupă de lumea rusă, iar noi trebuie să ne vedem de cetățenii noștri”, a declarat George Simion la RomaniaTv.

MAE a convocat celula de criză inter-instituţională pentru sprijinirea cetăţenilor români din Ucraina.

În contextul evoluției situației de securitate din Ucraina, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, astăzi, 24 februarie 2022, a fost convocată Celula de criză interinstitutională pentru sprijinirea și acordarea de asistență consulară cetățenilor români aflați pe teritoriul ucrainean.

MAE avertizează că actualele evoluții de securitate se asociază cu un risc major de impredictibilitate, instabilitate și confruntări armate. În acest context, MAE reamintește că, încă din data de 21 februarie a.c., a fost ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina (Părăsiți imediat țara – http://www.mae.ro/travel-alerts/24945) și solicită din nou cetățenilor români să părăsească de urgență teritoriul acestui stat, precum și să evite orice deplasare în Ucraina.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *