Recep Erdogan, președintele Turciei, și-a anulat vizita planificată în Israel și a spus că Hamas este un grup de eliberare care își apără teritoriul, într-o declarație surprinzătoare.

Președintele Turciei a cerut o încetare imediată a ostilităților dintre forțele israeliene și cele palestiniene. Erdogan a subliniat că Turcia va utiliza toate mijloacele politice, diplomatice și militare necesare pentru a ajunge la o soluție pașnică și a anulat călătoria sa programată în Israel.

Președintele Turciei a făcut un apel către Israel să ia în considerare apelurile la pace și să înceteze atacurile asupra Fâșiei Gaza. El a subliniat, de asemenea, necesitatea încetării atacurilor asupra Israelului.

Erdogan a spus că nu are nicio problemă cu statul israelian, ci cu politicile israeliene. „Nu avem nicio problemă cu statul israelian, dar nu am acceptat niciodată și nu vom accepta niciodată atrocitățile comise de Israel și faptul că acesta acționează mai degrabă ca o organizație decât ca un stat”, a spus miercuri Erdogan.

Recep Erdogan a descris Hamas drept un grup de eliberare care luptă pentru a-și proteja teritoriul.

Erdogan a descris, de asemenea, acțiunea Israelului în Gaza drept unul dintre „cele mai sângeroase, dezgustătoare și mai sălbatice atacuri din istorie”.

Potrivit The Times of Israel, preluat de B1TV, Erdogan a sus că Israelul „poate vedea Hamas ca pe o organizație teroristă, împreună cu Occidentul. Vestul vă datorează mult. Dar Turcia nu vă datorează nimic. Hamas nu este o organizație teroristă, este un grup de mujahedini care își apără pământurile.”

Erdogan a subliniat necesitatea ca actorii non-regionali să înceteze să sprijine Israelul și a îndemnat țările musulmane să colaboreze pentru obținerea unei încetări a focului și pentru stabilitatea în zonă.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *