Recesiunea nu va ajunge în SUA, este convins președintele Joe Biden
Recesiunea nu va ajunge în SUA, este convins președintele Joe Biden

Recesiunea nu va ajunge în SUA, este convins președintele Joe Biden. Președintele Statelor Unite insistă pe acest aspect, în ciuda datelor economice făcute publice acum, care arată că economia s-a contractat pentru al doilea trimestru consecutiv.

Cred că nu vom avea recesiune”, a declarat președintele jurnaliştilor, potrivit AFP, agenție preluată de B1TV.

Amintind de cifrele mari de ocupare a forţei de muncă, Joe Biden a specificat că speră într-o aterizare uşoară, în care SUA „vor trece de la această creştere rapidă la o creştere stabilă”.

În același context, secretara Trezoreriei, Janet Yellen, este de părere că datorită pieţei muncii şi a consumului, Statele Unite vor reuşi în următoarele luni să evite o recesiune.

De asemenea, ea a specificat recent că „O încetinire economică pare inevitabilă, dar o recesiune pur şi simplu nu este compatibilă cu tipul de piaţă a muncii pe care o vedem”.

Banca Mondială anunță recesiunea globală

SUA şi alte state ale lumii nu pot evita o recesiune, având în vedere inflaţia ridicată, creşterile bruşte ale dobânzilor şi încetinirea creşterii economice în China, sunt concluziile economistei şefe a Băncii Mondiale, Carmen Reinhart, făcute publice la sfârșitul lunii iunie.

Ceea ce îngrijorează pe toată lumea este că toate riscurile sunt de scădere”, a declarat Reinhart pentru Reuters.

Criza financiară globală din 2008-2009 a afectat în mare parte o serie de economii avansate, iar China la acea vreme era un mare motor de creştere, dar această criză este mult mai amplă, în timp ce creşterea Chinei nu mai este de două cifre, a spus ea.

Întrebată dacă o recesiune ar putea fi evitată în Statele Unite sau la nivel global, Reinhart a spus: „Sunt destul de sceptică. La mijlocul anilor 1990, sub preşedintele (Fed) (Alan) Greenspan, am avut o aterizare uşoară, dar preocuparea privind inflaţia la acea vreme era în jur de 3%, nu în jur de 8,5%. Nu este ca şi cum ai putea indica o mulţime de episoade de înăsprire semnificativă a Fed care nu au afectat economia.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *