Recesiunea va ajunge în toate țările Europei, iar la iarnă criza energetică va avea efecte semnificative, spune economistul american Angelos Angelou, expert în dezvoltare economică și antreprenoriat. „Vor fi sacrificii din partea oamenilor, iar afacerile vor fi afectate pentru salavarea energiei” a declarat, directorul executiv al AngelousEconomics și International Acelerator.

„Criza energiei în Europa, în mod particular, este în mod definitoriu rezultatul războiului din Ucraina și nu toate țările iau în serios asta. Va fi o iarnă grea. Cred, de asemenea, că – deși Germania are o mare dependență de energia din Rusia, este o națiune foarte disciplinată și se va descurca. Sunt îngrijorat, mai degrabă, de restul Europei. Toate măsurile de salvare vor aduce rezultate bune dar nu suficiente pentru a acopei lipsa gazului din Rusia. Vor fi sacrificii din partea oamenilor, iar afacerile vor fi afectate pentru salvarea energiei”, a declarat la PsNews directorul executiv al AngelousEconomics și International Acelerator.

Omul de afaceri mai apreciază că Rusia nu va fi afectată de această situație pentru că europenii nu sunt singurii care cumpără energie de la ruși, iar aceștia au găsit deja piețe în India, China și alte locuri.

„Dacă nu vând Europei, ei vând altora. Acesta lucru va conduce, însă, la creșterea prețurilor la energie și oricât și-ar dori Europa, nu poate pune un preț limită Rusiei”, a completat Angelos Angelou.

Omul de afaceri american trage și un alt semnal de alarmă: Va fi recesiune în toate țările Europei. Unele state deja se pregătesc, încetinesc economia. Oamenii vor fi afectați, ratele de șomaj vor fi mari, prețurile vor continua să crească, vor crește ratele la bancă, iar oamenii nu vor putea cumpăra case, mașini. Va fi dureros!”

Ce măsuri trebuie să ia fiecare stat

Economistul american consideră că sunt câteva lucruri pe care orice oraș, orice țară, orice stat trebuie să le aibă în vedere pentru a depăși situația actuală: disponibilitatea forței de muncă, extrem de importantă acum oriunde în lume; infrastructură propice deoarece sunt anumite ramuri din economie care au nevoie de multă apă, multă electricitate. Așa că trebuie să gestionate cheltuielile pentru a dezvolta o infrastructură care să conducă la prețuri competitive.

Nu în ultimul rând, Angelos Angelou dă și un sfat pentru a avea succes într-o afacere. „Chiar dacă ai totul pregătit, trebuie să te marketezi singur și corespunzător în toată lumea, cu privire la ce poți face și la ce ești capabil să faci atunci când nimeni nu știe de tine”, a conchis omul de afaceri american.

AngelouEconomics este o companie de consultanță de top în dezvoltare economică din SUA, cu o listă impresionantă de clienți atât din sectorul privat, cât și din sectorul public. Compania a elaborat peste 600 de strategii de dezvoltare economică pentru clienții săi, însumând investiții de aproape 22 de miliarde de dolari în întreaga lume.

Angelos Angelou este, de asemenea, fondatorul și CEO-ul International Accelerator (IA) din Austin, Texas, care se focusează exclusiv pe antreprenorii născuți în străinătate care doresc să lanseze startup-uri de tehnologie (dar nu numai) pe piața din SUA. Companiile din portofoliul IA sunt evaluate astăzi la peste 550 de milioane de dolari.

Înainte de a începe AngelouEconomics, Angelos a petrecut aproape 12 ani la Camera de Comerț din Austin, Texas, SUA, în calitate de vicepreședinte pentru dezvoltare economică, timp în care a plasat peste 22 de miliarde de dolari în proiecte de investiții de capital (de la semiconductori la asistență medicală, energie și data center, inclusiv clienți de minerit Bitcoin din întreaga lume). Bilanțul său de realizări include atragerea a 26 de miliarde de dolari în investiții de capital și alte 19 miliarde de dolari în investiții ulterioare și crearea a peste 285.000 de locuri de muncă directe și indirecte. Lista companiilor recrutate include IBM, Apple, Samsung, Motorola, AMD, Cypress Semiconductor, Applied Materials, Tokyo Electron și Sematech.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *